Realita, či fikcia? Pri týchto jedenástich miestach si nebudete istí

Väčšina krajiny má bežný zjav, lesy, klasické jazerá, pahorky... Sú však aj miesta, ktoré svojou krásou a unikátnosťou doslova vyrážajú dych a vyzerajú priam mimozemsky neskutočne.

08.05.2020 07:00
debata

Tu je niekoľko nevšedných miest, ktoré pôsobia ako optické ilúzie, ale v skutočnosti existujú.

Národný park Zhangye

Čína je obrovská krajina a skrýva mnoho krás – hrebene dúhových hôr sa považujú za jeden z najkrajších reliéfov na planéte. Vznikali po tisícročia, keď vietor a počasie erodovalo vrstvy pieskovca až do dnešnej podoby. Dobrá práca!

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lovely Travel (@lovelytravel123),

Kláštor Roussanou

Tento grécky kláštor vyzerá akoby sa k nemu dalo dostať len zo vzduchu. To, ako ho stavali, si človek ťažko čo i len predstaví. Roussanou je jedným zo šiestich kláštorov, ktoré sa zachovali v pohorí Meteora. Aby ho návštevníci nemuseli „zlaňovať“, v roku 1930 pribudli schody a mosty.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#greece #monastery #meteora #meteoragreece #roussanou #europe #europe_vacations #europetravel #europetrip

Príspevok, ktorý zdieľa Sly (@slycorpimages),

Catedral de Marmol

Mramorová katedrála, ktorou sa môže pochváliť Čile, vznikla pred 6 000 rokmi. Jej viacfarebný modrý kameň odrážajúci sa v azúrovej vode spravil z jaskyne jedno z top miest v Patagónii.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Your travelling page (@travel.iterra),

Pagody v Starom Bagane

Úchvatné starobylé mesto v Mjanmarsku je pozostáva z vyše 3 000 pagod a chrámov a je najväčším archeologickým náleziskom na svete. Má takmer 800 rokov a prežilo 400 zemetrasení. Najidylickejšie vyzerajú v rannom opare.

Cestovateľka fotí historické mesto Bagan v... Foto: SHUTTERSTOCK
cestovanie, cestovateľka, turistka, Bagan, budhizmus, pagody, Mjanmarsko, Barma, fotografovanie, fotenie záber, Cestovateľka fotí historické mesto Bagan v Mjanmarsku.

Playa De Sakoneta

Nevšedná pláž sa nachádza medzi Baskickými horami a Biskajským zálivom. Vápencové skaly opracovávalo more vyše 60 miliónov rokov a výsledok je ohromujúci.

Ľadová jaskyňa Vatnajökull

Island ukrýva mnoho nevídaných krás a tieto tmavomodré jaskyne, ktoré vyzerajú ako vlny a bubliny zamrznuté v čase, sú jedným z najfotogenic­kejších miest. Navyše, každý rok sa menia a vytvárajú sa nové, takže fotografi sem chodia pravidelne a zakaždým zachytia nový výtvor umelkyne prírody.

Plitvické jazerá

Týchto 16 kaskádovitých jazier, navzájom poprepájaných vodopádmi, tvorí jedny z najstarších a najväčších národných parkov na území Chorvátska.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

!

Príspevok, ktorý zdieľa The Great Outdoor Adventure (@thegreatoutdooradventure),

Jaskyňa Hang Sơn Đoòng

Tento vietnamský poklad je najväčšou jaskyňou na svete. Vznikla pred miliónmi rokov, no na svoje objavenie čakala až do roku 1991 a na sprístupnenie turistom ešte ďalších 22 rokov. Ani dnes sa do nej nehrnú návštevníci, pretože na vstup musia získať špeciálne povolenie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oxalis Adventure (@oxalisadventure),

Soľná púšť Uyuni

Toto je miesto, kde vznikajú tie najbizarnejšie fotky, ktoré sa dokonale hrajú s perspektívou. Blízky predmet sa zdá byť veľký a vzdialený malý, no na spoločnom zábere nerozoznať, či sú v skutočnosti pri sebe – na obrovskej rovnej ploche v Bolívii totiž nie sú žiadne referenčné body. Soľná púšť je pozostatkom prehistorického jazera a najzaujímavejšie je práve v čase vlhka, keď sa na jeho povrchu utvorí obrovské zrkadlo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Simon Dallaire | Travel (@simdallaire),

Pamukkale

Biele kaskádové bazéniky – travertínové terasy s termálnou vodou – sú pokladom západného Turecka. Miesto navštevovalo toľko turistov, že úrady museli vstup do liečivej vody zakázať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@mindblowingtravels),

Atlantická oceánska cesta

Aj keď „nedávno“ vznikla pod rukami človeka, určite patrí medzi „divy“ sveta. Prejsť cez osem mostov, ktoré sa klenú ponad more a spočívajú na malých ostrovoch, je zážitkom za slnečného dňa, keď je krásny výhľad naokolo, aj počas búrky, keď všade špliechajú rozzúrené vlny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zaujímavosť