Ako na to idú boháči? Pred vírusom sa zavreli v luxusných rezortoch na samote

Mnoho hotelov vo svete po prepuknutí pandémie zamklo svoje brány a neprijíma rezervácie, niektoré ubytovacie zariadenia sa dokonca premenili na dočasné nemocnice alebo karanténne zariadenia, či ubytovne pre lekárov a sestry, ktoré sú v prvých líniách v boji proti koronavírusu.

05.04.2020 07:00
debata (1)

Stále je však veľa hotelov, ktoré sú otvorené ako obyčajne, niektoré dokonca prišli so zaujímavou ponukou pre tých, čo si to môžu dovoliť, píše Cnn.com.

Zatiaľ čo väčšina svetovej populácie sedí doma, kým hrozba vírusu nepominie, niektorí bohatší ľudia hľadajú útočisko na odľahlých miestach, kde vykupujú celé malé hotely, penzióny, či dovolenkové vily.

Ír Francis Lynch s manželkou a ich dvoma synmi takmer každý rok cestujú na dovolenku do zahraničia – do Talianska, Spojených štátov či Indie. Tento rok kvôli koronavírusu zmenili svoje plány a vyberú sa na izolované miesto.

V máji plánujú dovolenkovať v lone prírody, asi tri hodiny jazdy od Dublinu. Aby sa však vyhli spoločnosti ostatných hostí, celý 9-izbový penzión na samote si rezervovali len pre seba. Tento luxus ich vyjde na viac ako 25 000 eur.

Trend potvrdzuje aj majiteľka cestovnej agentúry Siobhan Byrne Learat. Za poslené obdobie podľa nej výrazne narástol záujem o výhradné využitie ubytovacieho zariadenia jediným zákazníkom, ktorý je ochotný preplatiť celú kapacitu, len aby sa vyhol ostatným prípadným klientom.

Rovnaký biznis rozvíja aj hotel Cape Arundel Inn v Kennebunkporte, v štáte Maine. Mnoho ľudí z hustých mestských osídlení sa začalo utiekať do tejto prírodnej oblasti v snahe nájsť pokoj a bezpečie pred šírením vírusu.

Luxusný hotel s výhľadom na oceán má 14 spální a týždenný nájom v prepočte 17 500 eur zahŕňa týždenné upratovanie, prenájom bicyklov, vstup do salóniku v klubovni s biliardovým stolom a plné menu.

Blantyre Country Resort v oblasti Berkshires s 24 ubytovacími jednotkami tiež sprístupnil svoje priestory na možné vykúpenie jediným klientom. Ubytovanie a strava, wellness, meditačné sedenia a večerná klavírna zábava za jeden deň vyjde záujemcu v prepočte na 34 000 eur.

Ani dopyt po prenájme nehnuteľností na samote cez Booking či Airbnb neklesá. Kým celkové počty prenájmov klesli od polovice marca o 50 až 60 percent, domy „mimo civilizácie“ majú záujemcov stále.

Väčšina oblastí, v ktorých si ľudia nehnuteľnosti rezervujú, sa nachádza v blízkosti veľkých miest, sú to vidiecke horské miesta v primeranej dojazdovej vzdialenosti.

Predĺžila sa aj doba rezervácií – namiesto predtým bežného týždňa, sa teraz častejšie objavujú požiadavky na dva až tri týždne, ale aj viac mesiacov.

Dailymail.co.uk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #luxus #rezort #koronavírus