Aerolínie už testujú pasažierov na COVID-19 pred odletom. Kiosky zmerajú tep

Cestovanie ešte dlhú dobu nebude také, ako sme ho poznali do čias pred koronakrízou. Desiatky cudzích ľudí sediacich hodiny v malom uzavretom priestore - to je ideálne prostredie pre šírenie vírusu. Letecké spoločnosti preto prichádzajú z novinkami, ako neskrachovať a lietať naďalej a zároveň zaistiť pasažierom aj personálu čo možno najlepšiu ochranu.

24.04.2020 07:00
debata

V snahe priblížiť sa tomuto ideálu sa ako prvé aerolínie rozhodli Emirates Airline robiť plošné rýchlotesty na COVID-19 u všetkých svojich cestujúcich, píše Npr.

Testovanie sa začalo minulý týždeň pred letom z Dubaja do Tuniska. Výsledok analýzy z krvi je jasný do 10 minút.

Emirates tvrdí, že pracuje na rozšírení možností testovania aj na ďalšie lety. Navyše sa vraj tieto testy budú môcť použiť aj pre občanov Emirátov, ktorí cestujú do krajín, ktoré požadujú osvedčenie o negatívnom teste na COVID-19.

Okrem testovania zaviedli aerolínie aj ďalšie opatrenia ako povinné nosenie rúšok. Z paluby zmizli tiež časopisy pre pasažierov a povolená nie je ani príručná batožina okrem malých kabeliek, aktoviek, počítačov a nevyhnutných vecí pre bábätká. Palubný personál je vybavený rukavicami, maskami a dezinfekciami.

Ďalšia letecká spoločnosť zo Spojených arabských emirátov, Etihad Airways, oznámila, že v Abú Zabí testuje nové kiosky, ktoré dokážu monitorovať teplotu, srdcový rytmus a frekvenciu dychu osoby, ktorá sa registruje na let, uvádza Newshub.

Pokiaľ zaznamenajú niektoré z príznakov choroby, spustia alarm. Zdravotný stav konkrétneho pasažiera ďalej konkrétne posúdia zdravotníci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #aerolinky #testovanie #koronavírus #Covid-19