Záhoráčik ani Malokarpatský expres túto sezónu premávať nebudú

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pre mimoriadnu situáciu súvisiacu so šírením nového koronavírusu zrušil dva cykloturistické projekty na letnú sezónu 2020. Ide o cykloturistický vláčik Záhoráčik a Malokarpatský expres.

24.04.2020 12:20
Vláčik Záhoráčik, vlak Foto:
Vláčik Záhoráčik. Ilustračné foto.
debata (1)

„Tak ako aj v iných oblastiach, o ktoré sa kraj stará, i v cestovnom ruchu sme museli v dôsledku pandémie COVID-19 pristúpiť k reštrikčným opatreniam. Pre nás všetkých je to tvrdá realita, ale musíme ju akceptovať,“ vysvetlil predseda BSK Juraj Droba.

Cykloturistický vláčik Záhoráčik umožňoval v letnej sezóne počas víkendov a sviatkov spoznať peším turistom i fanúšikom cyklotúr zákutia Záhoria. V minulej sezóne prepravil Záhoráčik od apríla do prvej polovice októbra 8255 cestujúcich a viac ako 970 bicyklov.

Malokarpatský expres vozil turistov počas letnej sezóny a aj vybraných vinárskych podujatí popod Malé Karpaty z Bratislavy na Červený Kameň až do Budmeríc a späť. Od júna do septembra 2019 prepravil cez víkendy a sviatky 845 osôb a viac ako 340 bicyklov.

„Všetky naše plány v súvislosti s cykloturistickými projektmi musíme presunúť až do letnej sezóny 2021, keď veríme, že sa Záhoráčik, ako aj Malokarpatský expres bez problémov spustia a budú opäť slúžiť verejnosti. BSK robí všetky opatrenia, aby sa po skončení pandémie čo najskôr naštartovala ekonomika. Nemôžeme dopustiť, aby pandémia zastavila napredovanie regiónu,“ dodal predseda samosprávneho kra­ja.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlaky #turizmus #Bratislavský kraj