Hrad Beckov opäť sprístupnili pre verejnosť

Stredoveký hrad Beckov sprístupnia v piatok (8.5.) opäť pre verejnosť. Informovalo o tom združenie Hrad Beckov na sociálnej sieti.

08.05.2020 18:00
hrad, Beckov Foto:
Hrad Beckov
debata

K tomuto kroku sme pristúpili na základe uvoľňovania opatrení, ktoré v pondelok 5. mája predstavila vláda Slovenskej republiky.

Brány národnej kultúrnej pamiatky budú pre verejnosť otvorené každý deň od 9.00 do 18.00 h, informuje združenie s tým, že expozície v priestoroch dolného nádvoria zostanú zatiaľ zatvorené.

Pre turistov budú k dispozícii bufet, suveníry a vinotéka. Pre návštevníkov budú platiť prísne hygienické a bezpečnostné opatrenia.

Vstup do areálu hradu a pohyb v ňom je možný len s prekrytím horných dýchacích ciest, dezinfekciu rúk zabezpečí Hrad Beckov. Turisti a menšie skupiny (rodičia s deťmi) musia medzi sebou udržiavať minimálne dvojmetrové odstupy.

Prehliadky so sprievodcom sú z dôvodu kumulovania väčšieho počtu osôb na jedom mieste zrušené. Pracovníci hradnej pokladnice, bufetu a suvenírov budú s turistami komunikovať prostredníctvom výdajných okienok.

Vstupné do hradu je možné platiť aj kartou, na iných miestach v hrade iba v hotovosti, informuje Hrad Beckov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Beckovský hrad