Slovensko je v top 9 bezpečných krajín: Malta zverejnila, odkiaľ by mohla prijať turistov

Letná dovolenka na Malte? To neznie vôbec zle. Krajiny, ktoré majú dlhodobo nízke počty nakazených koronavírusom, uvažujú o vzájomných bezpečných koridoroch pre letné dovolenkové cesty.

16.05.2020 08:00
Malta, Valeta, prístav Foto: ,
Malta je najmenším štátom Európskej únie. Hlavným mestom je Valletta. Ilustračné foto.
debata

Malta, rovnako ako Slovensko, sa môže pochváliť dobrým zvládaním pandémie, a tak oznámila zoznam deviatich krajín, z ktorých by mohla prijať cestovateľov a zároveň naznačila, ako by vyzeralo cestovanie v čase útlmu nákazy, píše Ttimesofmalta.

Ako potvrdila tamojšia vláda, ostrovný štát skúma možnosti vytvorenia takzvaných bezpečnostných koridorov s Luxemburskom, Nórskom, Srbskom, Rakúskom, Českou republikou, Lotyšskom, Litvou, Izraelom aj so Slovenskom. Uvažuje sa aj o talianskej Sicílii, aj keď ostrov nie je zahrnutý v zozname.

Koridory by umožnili cestovanie medzi Maltou a týmito deviatimi krajinami, ani po vyhlásení maltského ministerstva cestovného ruchu však nie sú zatiaľ jasné bližšie detaily, ako by systém fungoval.

Ministerka Julia Farrugia Portelli potvrdila, že s krajinami sa začal „dvojstranný mechanizmus“, ale nestanovil sa žiadny časový rozvrh.

Malta 21. marca zakázala všetky prichádzajúce osobné lety, pretože počet prípadov koronavírusu v krajine vzrástol. V apríli sa zákaz letov predĺžil do konca mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Malta #letná dovolenka #koronavírus #Covid-19