Rakúsko bude od júla testovať na koronavírus 65 000 hotelových zamestnancov týždenne

Mnoho krajín chce znovu otvoriť svoje hranice turistom, aby mohli začať letnú sezónu a aspoň čiastočne vykryť straty spôsobené zastavením života pre pandémiu, no nie je to také jednoduché.

06.06.2020 07:00
debata

Návštevníci si musia byť istí, že sa hostitelia dobre postarajú o ich zdravie a bezpečnosť a hotely v tomto ohľade hrajú podľa Matadornetwork významnú úlohu.

Na zabezpečenie ochrany pre turistov počas pobytu v hoteloch začne Rakúsko 1. júla testovať na koronavírus 65 000 zamestnancov hotelov týždenne.

Kancelár Sebastian Kurz na tlačovej konferencii uviedol: „Do ktorých krajiny sveta môžete ísť na dovolenku a povedať, že personál, s ktorým prichádzate do styku, sa pravidelne testuje? Bude to veľmi málo krajín.“

V súčasnosti sa každý deň testuje okolo 5 000 až 8 000 Rakúšanov a na hromadné testovanie hotelových pracovníkov bude krajina využívať služby konzorcia súkromných laboratórií.

„Investujeme veľa,“ povedal Kurz, „aby sme otestovali čo najviac zamestnancov, ktorí sú v kontakte s hosťami, tak často, ako je to len možné, aby sme zabránili šíreniu ochorenia.“

Epicentrom nákazy v Rakúsku sa začiatkom tohto roka stalo zimné lyžiarske stredisko Ischgl a spomienka na krušné mesiace je v pamäti domácich stále veľmi živá. Vláda preto robí všetko pre to, aby zabezpečila hotely a priestory, kde sa budú zhromažďovať ľudia, pred ďalšou nákazou.

Rakúske hotely plánovali znovuotvorenie na koniec mája, reštaurácie privítali prvých hostí 15. mája.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #testovanie #hotely #koronavírus #Covid-19