Letnú sezónu pod Kráľovou hoľou otvoria turisti a cyklisti na e-bikoch

Milovníci prírody a priaznivci elektrobicyklov (e-bikov) odštartujú v sobotu (30. 5.) po štvrtý raz letnú sezónu na Horehroní priamo pod Kráľovou hoľou. Čakajú ich dve trasy a prestávka na občerstvenie v obci Šumiac. Tohtoročné otvorenie už tradične odštartujú nielen príhovor, ale aj makovníky.

30.05.2020 10:55
debata

„Vďaka e-bikom sú hory bližšie všetkým ľuďom, je to ekologická doprava, ktorá chytí za srdce. Z roka na rok sú populárnejšie a tešíme sa veľkému záujmu,“ konštatoval za organizátorov Peter Polák.

Prvá trasa povedie na vrchol Kráľovej hole, ktorý je celoročným lákadlom. Počas letných víkendov ju navštevujú stovky turistov a cyklistov. Lákajú ich podľa Polákových slov najmä panoramatické výhľady na pohorie Vysokých Tatier či pohľad na celú Horehronskú dolinu.

Ako uvádza, v druhej časti dňa turistov čakajú magické výhľady z najvyššieho kríža, ktorý stráži obec Telgárt, užijú si tôňu pri jazierku na Pustom Poli a kolesá s elektrickým pohonom ich prevezú i cez lokalitu nazývanú „Argentína nad Šumiacom“.

„Náš región často prezentujeme ako cykloregión. Horehronie skutočne definuje hustá cyklistická sieť, a preto môžeme ponúknuť cyklistom na výber mnoho krásnych cyklotrás. Kráľova hoľa je jednoznačne jedna z najobľúbenejších. Je to celoročný magnet a vďaka požičovni e-bikov priamo v obci Šumiac alebo v iných požičovniach si jazdu na tento vrchol môže vychutnať naozaj každý,“ konštatovala riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Horehronie Petra Ridzoňová Hlásniková.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kráľova hoľa