Polovica dovolenky zadarmo? Návšteva tejto krajiny sa teraz skutočne oplatí

Časy po ústupe koronavírusu budú pre turizmus ťažké, a tak sa jedna ostrovná krajina rozhodla návštevníkom za dovolenku zaplatiť.

17.06.2020 07:00
Tokio, Japonsko, mesto, večer, svetlá Foto:
Večerné Tokio. Ilustračné foto.
debata (2)

Teraz, keď sa jednotlivé krajiny znova otvárajú zahraničným cestovateľom, destinácie začínajú bojovať o klientov.

Rakúsko sa chystá hromadne testovať všetkých zamestnancov hotelov, aby návštevníkom zaistil čo najvyššiu bezpečnosť, Cyprus chce preplatiť všetky náklady na liečbu turistov, ktorí by sa nakazili koronavírusom počas dovolenky na ostrove, Sicília zasa preplatí časť nákladov na hotelové ubytovanie a dopravu.

S ponukou, ktorá sa neodmieta, teraz prišlo aj Japonsko, píše Best Life Online. Ostrovná krajiny už teraz myslí na čas, keď bude po pandémii a ako podľa The Japans Times informoval Hiroši Tabata, vedúci japonskej agentúry cestovného ruchu, sľubuje preplatiť turistom polovicu celkových nákladov na dovolenku.

Japonská vláda investuje do tohto plánu 1,7 bilióna jenov (vyše 14 miliárd eur), z ktorých budú hradené ubytovacie poukážky a suveníry. Ak si zakúpite cestu prostredníctvom cestovnej kancelárie, dostanete zľavu 50 percent.

Očakáva sa, že tento program sa spustí koncom júla, pretože cestovné obmedzenia sa pravdepodobne zrušia 1. augusta.

Japonsko je jednou z krajín, ktoré sa s novým koronavírusom vysporiadali najlepšie, doposiaľ zaznamenali len okolo 17 000 prípadov nakazených a 892 úmrtí, čo je oproti celkovému počtu 126 000 000 o­byvateľov veľmi nízke číslo.

Napomohla tomu rýchla reakcia autorít, vďaka ktorej sa uzavreli turistické atrakcie a odložili sa aj letné olympijské hry, ktoré sa mali konať v Tokiu. Opatrenia však spôsobili 99,9-percentný pokles turizmu. Ten treba teraz vzkriesiť.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #koronavírus #Covid-19