Aerolínie na poslednú chvíľu znova prerušili prevádzku pre nedodržiavanie koronaopatrení

Ani nie po mesiaci od znovuspustenia letov sa dopravca Lion Air rozhodol opäť svoje lietadlá ponechať na zemi. Navyše ani neoznámil žiaden dátum predpokladaného obnovenia prevádzky.

10.06.2020 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

&

Príspevok, ktorý zdieľa Aviation Photography (@jps.spotter),

Dôvodom striktného kroku je, že cestujúci nedodržiavali nové pokyny na boj proti šíreniu koronavírusu, informuje Travel And Leisure.

Indonézska letecká spoločnosť vysvetlila, že mnoho potenciálnych cestujúcich nemohlo nastúpiť na svoj let, pretože nevyplnili požadované dokumenty a nedodržali podmienky, ktoré platia počas koronakrízy. Zrušenie letov začiatkom júna sa podľa CNN netýka iba liniek na krátke vzdialenosti, ale aj medzinárodných letov do Saudskej Arábie, Číny, Malajzie či Singapuru.

Lion Air obnovila svoje lety 10. mája a vzhľadom na pretrvávajúcu pandémiu zaviedla mnoho zdravotných a bezpečnostných opatrení.

Podľa CNN letecká spoločnosť prestala vydávať miestenky na prostredné sedadlá, aby zabezpečila odstup pasažierov, hĺbkovo vyčistila svoje stroje a vymieňala HEPA filtre v lietadlách, v ktorých bolo podozrenie na chorého cestujúceho. Cieľom týchto opatrení nebolo len chrániť cestujúcich, ale aj zamestnancov spoločnosti Lion Air.

Podľa Jakarta Post mali dokumenty, ktoré museli cestujúci vyplniť, preukázať, že nie sú nakazení novým koronavírusom.

Spoločnosť Lion Air navyše svoje lety kvôli zmätkom s opatreniami pozastavila už aj od 27. mája do 31. mája.

Hoci zrušenie letov na poslednú chvíľu je pre cestujúcich veľkým škrtom plánov, spoločnosť Lion Air vo svojom vyhlásení uviedla, že zákazníci budú môcť získať plnú náhradu za letenku alebo môžu zmeniť dátum svojho letu bez ďalších poplatkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letecká spoločnosť #koronavírus #Covid-19