Povinné sledovanie: Tri talianske regióny žiadajú registráciu návštevníkov vopred

Ešte pred niekoľkými týždňami bola krajina na Apeninskom polostrove pre návštevníkov dostupná len na fotografiách a v spomienkach. Situácia sa zmenila a očarujúce Taliansko sa pripravuje na otvorenie hlavnej sezóny a pozýva aj turistov zo zahraničia. Opatrnosti však nikdy nie je dosť, a tak niektoré časti krajiny prichádzajú s protivírusovými opatreniami.

18.06.2020 07:00
cestovanie, dovolenka, turista, kufor, mobil,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Krajina povolila cestovanie vlastných občanov a hranice plánuje otvoriť aj pre širokú verejnosť spoza nich. Vo väčšine destinácií sa môžete cestovať voľne a netreba vyplňovať žiadne doklady.

Niektoré z najobľúbenejších turistických miest Talianska však podľa Matadornetwork žiadajú ľudí, aby sa vopred zaregistrovali a úrady ich tak mohli v prípade šírenia nákazy identifikovať, vystopovať a kontaktovať.

Týka sa to troch oblastí – registráciu požaduje Sardínia, Basilicata a Apúlia. Prichádzajúci sa budú musieť ohlásiť na miestnych úradoch a vyplniť určený formulár, v ktorom uvedú, kde sa zdržiavajú a kedy plánujú odísť.

V Apúlii zaregistrovalo svoj príchod za 24 hodín od obnovenia cestovania 3. júna až 20 000 ľudí, informuje EuroWeekly News. Pred príchodom do regiónu musia návštevníci vyplniť online formulár a poslať ho miestnym zdravotníckym orgánom v provincii, v ktorej sa plánujú zdržiavať.

Na Sardínii treba vyplniť registračný formulár a vyhlásiť, že turisti nemajú príznaky Covidu-19 najskôr dva dni pred odchodom. Dokumenty budú cestujúcim smerujúcim na ostrov rozdávať v lietadlách a na trajektoch.

Pred cestou do Basilicaty sa musia návštevníci zaregistrovať pomocou online formulára, ktorý vyžaduje talianske číslo sociálneho zabezpečenia. Môžu sa tiež zaregistrovať na regionálnej horúcej linke zdravotníctva.

Tieto opatrenia sa viažu aj na novú taliansku aplikáciu sledovania kontaktov Immuni, ktorá sa testuje v štyroch regiónoch. Návštevníci si majú aplikáciu stiahnuť do mobilu a zaznamenávať, s kým prídu do styku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #registrácia #koronavírus #Covid-19