Niektoré krajiny sa z koronakrízy zregenerujú rýchlejšie. Závisí, ako začali

Čoraz viac miest začína znova otvárať svoje hranice a brány návštevníkom a analytici predpovedajú, že najskôr sa obnoví cestovný ruch v Karibiku, Severnej Amerike a v menšej miere v Európe. Postupne sa sprístupnia všetky miesta, no niektoré to budú mať jednoduchšie ako iné.

30.07.2020 07:00
ostrov, dovolenka, stôl, stolovanie,... Foto:
Najrýchlejšie sa z krízy zotavia krajiny s množstvom prírodných krás a atrakcií ako Grécko.
debata

Podľa odborníkov sa ako prvé dostanú z krízy, ktorú spôsobilo uzavretie sveta pre koronavírus, Jamajka, Mexiko a Dominikánska republika. Dobre na tom podľa Travel Pulse čoskoro bude aj Portoriko a Nassau na Bahamách.

Tieto krajiny sa vo veľkej miere spoliehajú na cestovný ruch a koncepcia all inclusive by mohla najlepšie klientov prilákať späť. Okrem toho sú kľúčovými faktormi počty letovísk v týchto krajinách (mimoriadne veľa ich má napríklad mexický Cancun) a ich dostupnosť leteckou dopravou.

Ďalšie destinácie, ktoré sa rýchlo vrátia na mapu turizmu, sú v USA.

Po Karibiku sa turistom zo sveta otvorí Európa, africký kontinent by mal byť posledný.

Najrýchlejšie sa z krízy zotavia krajiny s množstvom prírodných krás a atrakcií ako sú Island a Grécko, pretože po dlhej karanténe ich bude chcieť navštíviť veľké množstvo turistov. Návštevníci tam vo veľkom cestovali už aj pred pandémiou koronavírusu a tento trend bude pokračovať, aj keď s mimoriadnou opatrnosťou.

Celkovo sa dá povedať, že najrýchlejšie oživenie nastane v destináciách, ktoré k šíreniu vírusu pristupovali od samého začiatku veľmi zodpovedne a podnikli rýchle kroky na spomalenie šírenia.

Zároveň sú to krajiny, kde obyvateľstvo schvaľuje, prijíma a podporuje úlohu silnej centrálnej vlády v boji proti rozširovaniu ochorenia. Tieto krajiny dôverujú svojim politikom, a preto je pravdepodobnejšie, že sa budú riadiť ich usmerneniami. Toto platí podľa odborníkov najmä pre severnú Európu a Škandináviu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #destinácie #koronavírus #Covid-19