K vodnej nádrži Domaša bude premávať nový spoj, Bohemia bude dostupnejšia

Počas letnej sezóny bude v pracovné dni k Domaši premávať nový autobusový spoj. Prešovský samosprávny kraj (PSK) vyhovel žiadosti Oblastnej organizácie cestovného ruchu Horný Zemplín a Horný Šariš (OOCR HZaHŠ) a zriadil linku Hanušovce nad Topľou Domaša Dobrá, kde kotví výletná loď Bohemia. Spoj povedie cez obec Detrík. Informovala o tom výkonná riaditeľka OOCR HZaHŠ Michaela Zdražilová.

25.06.2020 10:00
Bohemia, Domaša Foto: ,
Výletná loď Bohemia spustili do vôd Domaše. Archívne foto.
debata

„Týmto krokom sa Domaša stane dostupnejšou pre každého. Využívaním hromadnej dopravy zároveň dokážeme zmierňovať negatívne dosahy automobilovej dopravy na prírodu. Veríme, že sa tento spoj uchytí najmä medzi mladými ľuďmi, ktorí najčastejšie trávia leto doma,“ uviedol k novinke predseda predstavenstva OOCR HZaHŠ Jaroslav Makatúra, pričom ocenil prístup PSK k rozvoju cestovného ruchu v regióne.

„Domaša začína opäť po rokoch ožívať. Veľmi ma teší, že s loďou Bohemia sa sem vrátil turistický ruch. A pevne verím, že k jeho rozvoju dopomôže aj nová autobusová linka,“ vyjadril sa k najnovšej aktivite predseda PSK Milan Majerský.

Zriadená linka bude premávať dvakrát denne v oboch smeroch. „Dopoludňajší spoj bude vyrážať z Hanušoviec nad Topľou o 9.50 h, popoludňajší o 14.05 h. Odchody z Domaše tak budú o 10.45 a 15.00 h,“ priblížila Zdražilová s tým, že zároveň je zabezpečené prepojenie týchto spojov s autobusmi z a do Vranova nad Topľou.

„Cestujúcim nielen z okolia, ale aj z miest Prešov či Košice sa tak zjednoduší prístup k jednému z najvýznamnejších letovísk v kraji,“ skonštatovala.

Ako Zdražilová ďalej uviedla, počas víkendov autobusové spojenie na tejto trase absentuje. OOCR preto na sociálnej sieti zrealizovala prieskum mapujúci záujem oň.

„Zapojilo sa doň takmer 350 ľudí. Až 93 percent z nich prejavilo záujem o takýto druh prepravy z Hanušoviec nad Topľou do rekreačnej oblasti Domaša Dobrá,“ uviedla s tým, že skúšobnú jazdu, ktorú nateraz OOCR s týmto cieľom zabezpečila, naplánovali na sobotu 27. júna, keď sa v rekreačnej oblasti Domaša Dobrá uskutoční podujatie Slovenské Navalis.

debata chyba
Viac na túto tému: #Domaša