Egypt napriek novým prípadom koronavírusovej infekcie uvoľňuje opatrenia

Egypt uvoľnil v sobotu mnoho opatrení zavedených v dôsledku koronavírusovej pandémie a aj napriek stálemu výskytu nových prípadov tejto nákazy sa opäť po vyše troch mesiacoch otvorili kaviarne, kluby, telocvične a divadlá, píše agentúra AP.

28.06.2020 23:45
debata

Vláda povolila takisto aj otvorenie mešít a chrámov. Kabinet prezidenta Abdala Fattáha Sísího sa úpenlivo snaží udržať egyptskú ekonomiku, ktorá je touto epidémiou znateľne zasiahnutá.

V piatok Medzinárodný menový fond (MMF) odobril Egyptu ďalšiu pôžičku vo výške 5,2 miliardy dolárov. Už predtým MMF tejto severoafrickej krajine sľúbil na zmiernenie negatívneho pôsobenia koronakrízy na hospodársku sféru 2,8 miliardy.

Káhira už v polovici júna oznámila, že Egypt od 1. júla otvorí všetky svoje letiská, ktoré v rámci opatrení proti šíreniu nového druhu koronavírusu uzavrel v marci.

Ministerstvo pre civilné letectvo vtedy zároveň uviedlo, že pre zahraničných turistov otvorí tri provincie v prímorských oblastiach, v ktorých je nízky výskyt nákazy.

Návštevníci z krajín s vysokým výskytom nákazy budú musieť ešte pred príchodom do Egypta podstúpiť test na prítomnosť koronavírusu.

V lietadlách, na letiskách a v hoteloch budú platiť mimoriadne hygienické a preventívne opatrenia, aby sa zaistila bezpečnosť zahraničných turistov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #koronavírus #Covid-19