V lese ju prekvapil medveď. Namiesto úteku si s ním spravila selfie

Pokojnú hlavu zachovala výletníčka v parku na severe Mexika, ktorú na chodníku prišiel zblízka pozdraviť medveď baribal. Žena si s veľkou šelmou, ktorá ju oňuchávala, dokonca spravila selfie, ukazujú fotky zverejnené televíziou Sky News.

24.07.2020 08:00
debata (2)

Žena sa s priateľmi vydala do parku Chipinque na južnom okraji mesta Monterrey. Pri stretnutí s baribalom skupina znehybnela, aby zviera nepodráždili.

Medveď potom prišiel až k žene, začal ju oňuchávať a niekoľkokrát sa vedľa nej postavil na zadné. Práve v tej chvíli si turistka zaobstarala rýchlu fotografiu.

Šelma potom po chvíľke stratila záujem a zatiaľ čo pomaly zamierila preč, skupina priateľov sa rýchlym krokom vydala na opačnú stranu.

Netradičné zábery na sociálnych sieťach od soboty videli vyše dva milióny ľudí. Mnohí ocenili pevné nervy turistky, ktorá sa podľa nich pri stretnutí s týmto druhom medveďa zachovala správne.

Objavili sa však aj hlasy, že mala viac šťastia ako rozumu.

Baribaly, ktoré sú známe aj ako medvede čierne, sú rozšírené aj v Spojených štátoch a v Kanade. Na ľudí obvykle tieto plaché zvieratá neútočia; minulý rok však nezvyčajne agresívny baribal roztrhal 62-ročnú ženu v Kanade.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #medveď #selfie