Načo by sme chodili ďaleko? Päť zaujímavých miest, ktoré ukrýva starý kontinent

Krásna Európa má na relatívne malom území množstvo nádherných miest. Oproti iným, rozľahlým krajinám, kde sú zaujímavé pamiatky a mestá od seba stovky kilometrov vzdialené, je to veľká výhoda.

04.08.2020 07:00
Matera Foto:
Pohľad na mesto Matera v Taliansku.
debata

Hoci je celý svet zaujímavý, pre mnohých cestovateľov je práve Európa najlepšou destináciou vďaka svojej histórii, romantike a rôznorodosti kultúr.

Niektoré miesta sú klasickými turistickými atrakciami, no sú za nimi unikátne príbehy, ktoré stoja za zmienku.

Jaskynné mesto Matera, Taliansko

Mnohí turisti navštívili Rím, Benátky, Miláno… Ale oplatí sa pozrieť aj na juh, do Matery, európskeho hlavného mesta kultúry roku 2019. Jaskynné mesto s viac ako 3000 domami vytesanými do skál a útesov je na zozname UNESCO.

Matera Foto: Pravda, Jana Kollárová
Matera, Taliansko Matera

Portugal do Pequenitos, Portugalsko

Najjednoduchším spôsobom, ako za pár minút vidieť všetky pozoruhodnosti krajiny, je navštíviť park miniatúr. V Coimbre sa ukrývajú všetky poklady všetkých portugalsky hovoriacich krajín na jednom mieste.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Guia Morar Em Portugal (@morar.portugal),

Tropické ostrovy v Nemecku

Aj keď sa táto krajina nenachádza práve v najteplejšej časti sveta, predsa aj tu majú trópy. Aspoň pod kupolou. Svoj malý kúsok raja si Nemci vybudovali v priestoroch bývalého hangára, nasadili tu palmy, postavili saunový svet, vypustili exotické vtáky…

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sticker Turismo (@stickerturismo),

Vodopády Skradinski Buk, Chorvátsko

Toto miesto vyzerá ako vystrihnuté z nejakej rozprávky o lesných trolloch. Vodopády sa členia na takmer 20 samostatných prameňov, ktorými padá voda z rôznych výšok. Skradinski Buk sú najdlhšími vodopádmi na rieke Krka a najväčším travertínovým kaskádovým systémom v Európe. Vodopád sa rozplýva vo veľkom jazere, ktoré je obľúbeným miestom na kúpanie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mamma e Figlia in Viaggio (@labellaavventura),

Păltiniş, Transylvánia

Oblasť tvorí tretinu Rumunska a spája sa so strašidelnou povesťou o Drakulovi. Je tu však niekoľko zaujímavých miest – napríklad najstarší lyžiarsky rezort v krajine vzdialený asi 30 kilometrov od mesta Sibiu. Môže sa pochváliť početnými zjazdovkami a snehovou pokrývkou 6 mesiacov v roku. V lete láka na pokojné potulky borovicovými lesmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MCM Events (@mcm_events_sibiu),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Európa