Kde chce dovolenkovať svet v roku 2021? Google prezradil, že Slováci túžia po USA

Planéta sa počas koronakrízy zastavila, no túžba navštevovať nové kúty planéty ostala nemenná.

18.08.2020 07:00
debata (19)

Podľa Google Trends sa od konca marca zvýšilo vyhľadávanie informácií o dovolenkových na budúci rok o neuveriteľných 124 %, takže je zrejmé, že ľudia tento čas využívajú na prieskum a inšpiráciu.

Ktoré krajiny sa najviac vyhľadávajú? Ktoré národy by chceli navštíviť ktoré destinácie?

Luxusná cestovná kancelária Kuoni analyzovala údaje vyhľadávania cez Google vo všetkých jazykoch a zistila, ktoré destinácie budú ľudia najviac zaujímať na budúci rok.

Najvyhľadávanejšie destinácie sveta na rok 2021:

1. SAE

Najviac vyhľadávané dovolenkové destinácie v rámci celého sveta majú jasných favoritov, na prvom mieste sú Spojené arabské emiráty s ich najznámejším ťahákom Dubajom.

Emiráty boli najvyhľadávanejším dovolenkovým miestom na rok 2021 v 11 kra­jinách. Ľudia milujú ich teplé počasie, futuristický štýl miest s mrakodrapmi, obrovskými nákupnými strediskami a dlhými plážami.

2. Kanada

Na druhom mieste je Kanada. Obrovská krásna krajina s vysokými horami a nádhernou prírodou, ktorá láka na kempovanie, rybolov, turistiku, horolezectvo, kajakovanie či lyžovanie.

2. USA

Druhé miesto však nie je len jedno. Rovnako sa na tejto priečke umiestnil aj južný sused Kanady. Spojené štáty turisti milujú pre ich rušné mestá, nádherné pláže, tematické zábavné parky, nádherné hory.

2. Katar

A druhé miesto do tretice – Katar sa stal najvyhľadávanejšou destináciou v ôsmich krajinách. Rovnako ako SAE, aj táto blízkovýchodná krajina predstavuje živú zmes zmes špičkovej modernosti spolu so živými tradičnými trhmi a obchodmi.

3. Egypt

Egypt je najvytúženejšou destináciou na rok 2021 v šiestich krajinách. Táto severoafrická je bohatá na dedičstvo predkov, prekypuje úchvatnými historickými pamiatkami, ponúka nádherné pláže a úchvatný podmorský svet.

Čo láka Slovákov? Podľa údajov z Google najviac ľudí zo Slovenska vyhľadávalo dovolenku v USA. Česi by chceli v roku 2021 letieť na Zanzibar, po exotike piští duša aj Maďarom, najviac vyhľadávali Maurícius.

Poliaci by na budúci rok radi navštívili Maledivy, Ukrajinci túžia po Španielsku, Rakúšania po Chorvátsku.

Slovinci najviac hľadali informácie o Egypte, Chorváti o Bali, Taliani o Maledivách, Švajčiari o Grécku, Gréci o Južnej Afrike, Nemci o Turecku, Francúzi o Belgicku, Španieli o Taliansku, Portugalci o Argentíne.

Egypťania túžia po Nórsku, Nóri po Austrálii, Švédi po Thajsku, Fíni po Nórsku rovnako ako Dáni. Briti by radi šli na Maledivy, Íri zasa na Maurícius.

© Autorské práva vyhradené

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Google trendy