Hashtag svadobná cesta: Ktoré miesta sú najobľúbenejšie na medové týždne?

Svadbu a následnú romantickú dovolenku vo dvojici ľudia zažijú poväčšine len raz za život. Na medové týždne si mladí často dlho sporia a vyberajú si úžasné exotické destinácie, aby mali na čo spomínať do konca života.

19.08.2020 07:00
debata

Dnes, keď je Instagram bežnou súčasťou života, sa o zážitky aj okamžite radi podelia. Ktoré miesta romantických dovoleniek sa na tejto sociálnej sieti zjavili v najväčšom počte? Píše o tom Kuoni.co.uk.

10. Karibik

Viac ako 19 000-krát sa užívatelia Instagramu zmienili v súvislosti so svojimi medovými týždňami práve o tomto exotickom raji. Horúce slnko, biely piesok a tyrkysové more – to je predsa ohromná kombinácia pre zamilované páry a ich fotky – pod palmami s farebným koktailom v ruke.

Každý ostrov má svoj vlastný charakter – Barbados oplýva živou atmosférou, Kuba má zaujímavú kultúru… Z ostrovov si však najviac sŕdc získala Svätá Lucia. Je tu fantastická zmes nádherných pláží, sviežich zelených dažďových pralesov a vodopádov.

Z ikoniek sa v príspevkoch najčastejšie objavuje ostrov s palmou, miešaný koktail a fotoaparát s bleskom.

Pláže s bielym pieskom pod palmami... Foto: SHUTTERSTOCK
Karibik, Dominikánska republika, more, palmy, pláž Pláže s bielym pieskom pod palmami...

9. Dubaj

Kto by to nechcel zažiť aspoň raz v živote? Na Instagrame označilo toto úchvatné mesto za miesto svojich medových týždňov 20 000 párov. Lásku si vyznávali na očarujúcich plážach, v tieni ohromujúcich mrakodrapov. Bonus? Dokonalé počasie po celý rok. A tiež lyžovačka – v hale.

Dunaj najviac vystihuje ikonka mrakodrapu.

Dubaj láka na prepych. Foto: SHUTTERSTOCK
dubaj, cestovanie, more, mrakodrapy, pláž Dubaj láka na prepych.

8. Paríž

Mesto lásky, jedno z najromantic­kejších miest na svete, je v rebríčku najpopulárnejších svadobných destinácií na Instagrame na 8. mieste s 21 000 zmienkami. Okrem najslávnejších pamiatok stojí za to len tak sa vydať uličkami a nasávať atmosféru bežného života Parížanov.

Najčastejšou ikonkou, ktorú užívatelia pridávajú k príspevkom, je kolotoč a samozrejme Eiffelova veža – aj keď v skutočnosti je to obrázok Tokijskej veže.

Večerný Paríž s Eiffelovou vežou naboku. Foto: SITA/AP, Thibault Camus
Paríž, Francúzsko, Eiffelova veža, ulica, Večerný Paríž s Eiffelovou vežou naboku.

7. Grécko

Helénska republika má v spojitosti so svadobnou cestou 24 000 hashtagov. Dokonalé západy slnka, šumiace more, typické biele domy s modrými strechami, vynikajúce jedlo… Čo viac si priať?

Najčastejšie sa v príspevkoch objavuje ikonka západu slnka a morskej vlny.

Uličky Atén ukrývajú aj romantické zákutia. Foto: SHUTTERSTOCK
Grécko, Atény, ulička, kvety, romantika, zákutia, stredomorie, odpočinok, relax, leto, slnko, oddych Uličky Atén ukrývajú aj romantické zákutia.

6. Havaj

Podobne ako Karibik, aj Havaj je doslova magnetom pre milovníkov exotickej fauny a flóry a horúceho slnka. Za cieľ svojej dovolenky po sobáši ho na Instagrame označilo 29 000 užívateľov.

Kto hľadá aktívnejší oddych, je preňho pravý ostrov Oahu, ktorý sa spomína ako energiou nabité miesto s rušným nočným životom a vynikajúcimi možnosťami na surfovanie.

Najčastejšími ikonkami sú tu palmy a kvet ibišteka.

Nikto presne nevie, ako sa prasiatka dostali na... Foto: SHUTTERSTOCK
prasa, prasiatko, more, Havaj, plávanie, dovolenka, leto Nikto presne nevie, ako sa prasiatka dostali na bahamský ostrov Big Major Cay.

5. Mexiko

Mexiko si za dovolenkovú destináciu po svadbe vybralo 30 000 užívateľov Instagramu. Obľúbený je najmä Cancun, ktorý sa objavil v takmer polovici príspevkov. Toto mesto je preslávené svojimi plážovými párty, ale aj ekoparkami, útesmi, gýčovo krásnymi západmi slnka aj skvelou kuchyňou.

Guanajuato Foto: SHUTTERSTOCK
Guanajuato, Mexiko, Ulička bozkov, Callejon del Beso, mesto, Ana a Carlos, schody, domy, budovy Guanajuato

4. Taliansko

V rebríčku sa Taliansko umiestnilo na 4. mieste, je treťou a zároveň najvyššie umiestnenou európskou destináciou. Na Instagrame sa z talianskej svadobnej cesty ohlásilo 37 000 užívateľov Instagramu.

Kto by odolal historickým skvostom, najslávnejším plážam a skvelému jedlu? Najčastejšie používanými ikonkami sú víno a jedlo – špagety a pizza.

Riomaggiore Foto: Jana Kollárová, Pravda
Taliansko, Cinque Terre, more, leto, dovolenka Riomaggiore

3. Thajsko

Top trojku otvára ázijský klenot, kam zamierilo na medové týždne 38 000 Instagra­merov. Hovorí sa, že kto nebol v Bangkoku, akoby nenavštívil Thajsko. Mesto ponúka pestrú zmes farieb, chudí, zvukov. Z ostrovov je vraj najidylickejší Koh Samui s jemnými piesočnatými plážami a letoviskami so súkromnými vilami.

Ako emotikon sa pri príspevkoch najčastejšie uvádzajú zástupcovia bohatej thajskej zvieracej ríše – tropické ryby a útesy, slony…

Pohľad z rieky na Wat Arun. Foto: SHUTTERSTOCK
Bangkok, Thajsko, Pohľad z rieky na Wat Arun.

2. Maledivy

Maledivy sa umiestnili na druhom mieste s počtom 52 000 hashtagov. Slnko, morské vlny, exotické ryby, koktaily – tieto ikonky najviac vystihovali pobyt. Luxusné hotely, krásne koralové útesy, jedinečné zákutia na plážach – miesto ako stvorené na romantické pobyty pre dvojice.

Turistický raj Maldivy Foto: SHUTTERSTOCK
Maledivy, ostrov, more, oceán, pláž, raj Turistický raj Maldivy

1. Bali

Podľa užívateľov Instagramu je na svadobné cesty najkrajšou destináciou Bali – má vyše 70 000 hashtagov. Okúzľuje tropickými dažďovými pralesmi, superluxusnými letoviskami a zlatými plážami posiatymi rybárskymi loďami. Páry radi relaxujú pri bazéne s koktailom v ruke, na surfe, turistike či objavovaní starobylých chrámov.

Bali Foto: SHUTTERSTOCK
Bali, ostrov, more, slnko, leto, kúpanie, dovolenka Bali

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #medové týždne #svadobná cesta