Najluxusnejšie vily sveta: Bývanie podľa Gatesa, Hefnera, Jacksona, Trumpa

Každý deň mesiaca môžu spať v inej spálni, či dokonca na inom poschodí svojej rezidencie. Majú toľko kúpeľní, že ich ani nevedia zrátať. Ich pozemky majú rozlohu menšej dediny a príslušenstvo zahŕňa všetko, na čo si len človek spomenie. Tu sú miliardové domy slávnych a bohatých.

20.08.2020 07:00
debata

Antilia, Bombaj

Túto vežu dal postaviť indický magnát Mukesh Ambani a je najdrahšou rezidenciou na planéte po Buckinghamskom paláci. S rozlohou 37 161 metrov štvorcových a 27 podlažiami má Antilia deväť výťahov a zamestnáva doslova malú armádu pracovníkov. Veža dokáže odolať zemetraseniu o sile 8 Richterovej stupnice.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Isha Ambani (@ambaniishaofficial),

The Breakers, Newport, Rhode Island

Rodina Vanderbiltovcov, ktorí si zarobili majetok vďaka parným lodiam a vlakom, nechala postaviť toto 70-izbové sídlo, ktoré nahradilo predošlý dom zničený pri požiari. Talianska renesančná architektúra pripomína paláce v Janove a Turíne.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Drone Island (@drone_rhode_island),

Xanadu 2.0, Medina, Washington

Milionár Bill Gates, spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft, vynaložil na vybudovanie tohto inteligentného domu so senzormi, ktoré automaticky upravujú teplotu a osvetlenie miestností, 63 miliónov dolárov.

K nehnuteľnosti patrí aj šesť kuchýň, takmer 20 kúpeľní a dokonca aj hala s kapacitou sedenia pre 200 osôb. Teraz má hodnotu 127 miliónov dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Bill Gates's house - 20/06/2016 #billgateshouse #lakewashington #helicopterride #helicopter #seattle

Príspevok, ktorý zdieľa Becky Turner (@bex310892),

Bel Air Road 924, Kalifornia

Bohatý podnikateľ Bruce Makowsky zahrnul do tejto luxusnej rezidencie herňu s plochou 147 metrov štvorcových. Je tu tiež heliport, 40-miestne kino a tucet VIP apartmánov s nádherným výhľadom na Los Angeles. V dome je zamestnaných 7 ľudí na plný úväzok.

Toto neuveriteľné sídlo má hodnotu 150 miliónov dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa REAL ESTATE + MANSIONS + HOMES (@sexy.houses),

Maison de l'Amitié, Palm Beach, Florida

Túto vilu s názvom „Dom priateľstva“ vlastnil Donald Trump, potom ju predal bohatému ruskému podnikateľovi za 95 miliónov dolárov. Dom so 17 izbami sa nachádzal na 2,5-hektárovom pozemku s tenisovými kurtami, fontánami v gréckom štýle a vírivkou s výhľadom na oceán. Dom však v roku 2016 zbúrali.

Sídlo Spellingovcov, Holmby Hills (Los Angeles), Kalifornia

Tento zámoček postavili v roku 1991 pre rodinu významného amerického producenta Aarona Spellinga. „Candyland“ má rozlohu 5 249 metrov štvorcových. Panstvo v tvare písmena „W“ sa môže pochváliť viac ako 20 spálňami, miestnosťou špeciálne pre floristov a tiež vlastným holičstvom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Jeff | Staffing Properties (@jeffstaffingprop),

Vila Leopolda, Villefranche-sur-Mer

La Leopolda bola postavená pre belgického kráľa Leopolda II. (1835–1909) na osemhektárovom pozemku vo Francúzsku. Po niekoľkonásobnej zmene majiteľov slúžila budova počas prvej svetovej vojny aj ako vojenská nemocnica.

V roku 2008 kúpil Michail Prochorov nehnuteľnosť za približne 750 miliónov dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

A votre empire colonial!

Príspevok, ktorý zdieľa Bruno Buisson (@brunobuisson),

Kensingtonský palác, Londýn

Kráľ Viliam III. a kráľovná Mária II. najali architekta Christophera Wrena, ktorý navrhol Katedrálu sv. Pavla, aby premenil Nottingham House na skutočný palác.

V bývalej rezidencii kráľovnej Viktórie a princeznej Diany dnes býva Princ Viliam a vojvodkyňa Catherine Middleton.

Playboy Mansion, Los Angeles, Kalifornia

Táto nehnuteľnosť, postavená v roku 1927 a preslávená Hughom Hefnerom, je pôsobivým príkladom gotickej architektúry v tudorovskom štýle. Má plochu 1 858 metrov štvorcových, hlavná spálňa má dve podlažia. Na pozemku sa nachádzajú dva lesy a zoologická záhrada. Zaujímavosťou je, že je to jeden z mála domov, ktorý má celoročné povolenie na púšťanie ohňostrojov.

Mramorový palác, Kalkata

Raja Rajendra Mullick postavil tento palác v roku 1835 na mieste chrámu, ktorý zasa postavil jeho otec. Má zaujímavý neoklasický štýl, korintské stĺpy a použilo sa naň najmenej 100 druhov mramoru. V areáli sa nachádza jazero, skalka a zoologická záhrada.

Dar al-Hajar, Sanaa

Palác v Jemene v 30. rokoch minulého storočia postavil v stredovýchodnom štýle Yahya Muhammad Hamiddin, pravdepodobne na pôvodnej stavbe z 18. storočia. Zdá sa, že je vytesaný z impozantného kamenného stĺpu, na ktorom stojí.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Architecture & Design (@dontwastespace),

Villa del Balbianello, Comské jazero

Táto talianska vila bola pôvodne postavená ako františkánsky kláštor v 13. storočí. Neskôr kardinál Angelo Maria Durini pridal loggiu s vlysom a balustrádou s nádherným výhľadom na jazero Como.

Dom je taký očarujpúci, že zaujal aj Hollywood a nakrútilo sa tu niekoľko filmov, napríklad Casino Royale a Star Wars: Epizóda II – Klonovaní útočia.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @ mauseear,

Ranč Neverland, Los Olivos, Kalifornia

Michael Jackson minul v roku 1987 takmer 20 miliónov dolárov, aby kúpil ranč, ktorý sa potom premenil na skutočný zábavný park. Táto nehnuteľnosť sa rozkladá na viac ako 1 000 hektároch a zahŕňa okrem iného jazero, tanečné štúdio, dva penzióny a vlakovú stanicu s tematikou Disney.

Jeho hodnota v posledných rokoch výrazne poklesla a v apríli 2019 ho ohodnotili na 31 miliónov dolárov v porovnaní so 100 miliónmi dolárov v roku 2015.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pedro (@pedrin_jackson),

Buckinghamský palác, Londýn

Kráľ Juraj III. kúpil tento palác v roku 1762 za 21 000 libier ako darček pre kráľovnú Charlottu. Dnes najdrahšia rezidencia na svete má 775 izieb (z toho 188 izieb pre zamestnancov), 78 kúpeľní, 1 514 dverí a 760 okien, ktoré sa každých šesť týždňov čistia.

Buckinghamský palác Foto: SHUTTERSTOCK
Buckinghamský palác Buckinghamský palác

Biely dom, Washington, D.C.

V roku 1791 si prvý americký prezident George Washington vybral miesto, z ktorého sa stane prezidentské sídlo, nepochybne najznámejší dom na svete.

Biely dom sa môže pochváliť 132 izbami, šiestimi poschodiami, 28 krbmi. Na namaľovanie fasády budovy je potrebných 2 200 litrov farby. Zaujímavé je, že Theodore Roosevelt bol prvým, ktorý dal tejto stavbe oficiálne meno v roku 1901.

Biely dom Foto: SITA/AP, J. Scott Applewhite
biely dom, USA Biely dom

Lyndhurst.org, Robbreport.com; Investopedia.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #luxus