Sedem najkrajších divokých jazier, kde netreba platiť vstupné

Kúpaliská sú prístupné, no vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu nie sú najbezpečnejšie. Iná situácia je pri jazerách ukrytých v lone prírody, kde si každý môže nájsť svoj kus priestoru a vychutnať si chladné vlny, pokoj a bezpečnú vzdialenosť od všetkých.

16.09.2020 07:00
debata (2)

Každého, kto miluje prírodné vodné plochy a nebojí sa nižších teplôt, poteší zoznam Lonely Planet, v ktorom sú najkrajšie jazerá Európy, kde kúpanie nestojí ani cent.

Bohinjské jazero, Slovinsko

Julské Alpy ponúkajú špičkové plávanie vrátane krásneho, ale spoplatneného kúpaliska pri jazere Bled. V Národnom parku Triglav sa však ukrýva nádherné Bohinjské jazero, ktoré obklopujú divoké prírodné scenérie a kúpanie v ňom je úplne zadarmo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bohinj (@lakebohinj),

Lago di Fiastra, Taliansko

Nádherné priehradné jazero na úpätí hôr má úplne priezračnú vodu, ktorá priam láka na šnorchlovanie. Je tu čo objavovať, vrátane zaplavenej dediny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michele Novelli (@87miko87),

Baggy Point, Anglicko

Zaplávajte si v niekoľkých tajných morských jaskyniach na tomto nádhernom mieste v Devonshire. Potápači ocenia aj tunel, ktorý úplne zahalí príliv. A zopár šťastlivcov prídu navštíviť aj tulene, delfíny či sviňuchy.

Walchenské jazero, Nemecko

Bavorsko má veľa nádherných miest na kúpanie a jazero Walchen, ktoré sa nachádza hlboko v horách južne od Mníchova, je jedným z najpozoruhod­nejších. Štrkové pláže obklopujú tyrkysovú vodu bohatú na minerály.

Lac D’Annecy, Francúzsko

Toto alpské jazero neďaleko Annecy vyhrievajú podzemné horúce pramene a je veľmi populárne. Počas leta je veľa pláží spoplatnených, ale Plage d’Albigny à Annecy-le-Vieux a Plage des Marquisats sú zadarmo. A nájdete tu aj divokejšie miesta, napríklad útesy, z ktorých sa dá perfektne skákať do vĺn.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa K2 Parapente Annecy (@k2_parapente_annecy),

Loch Lomond, Škótsko

Na kúpanie v Škótsku potrebujete poriadnu otužilosť, no za zážitok zaplávať si v tamojšom najväčšom jazere to stojí. Tiež tu vraj žije príšera, aj keď nemá takú publicitu ako slávnejšia obyvateľka jazera Loch Ness.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@moodydan29),

Kaňon Purcaraccia, Korzika, Francúzsko

Túra k jazerám v korzickom kaňone Purcaraccia je náročná, ale stojí za to. Zaplávajte si radom bazénov napájaných krištáľovo čistou horskou vodou a užívajte si relax v prírodnom „nekonečnom bazéne“ na okraji vodopádu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Alibabuy (@alibabuy),

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #plávanie #kúpanie #jazerá