Ako pritiahnuť klientov? Záhadnými dovolenkami na utajené miesto

Počas pandémie je všetko neisté a každá cesta má nad sebou veľký otáznik. Jedna letecká spoločnosť sa rozhodla takýto otáznik umiestniť nad svoje lety úplne zámerne.

19.11.2020 07:00
debata

Spoločnosť Air New Zealand vracia podľa CNN na trh svoj program Mystery Breaks (Tajomné dovolenky), v rámci ktorého cestujúci platia paušálny poplatok za rezerváciu celého balíka dopravy plus dovolenky a pritom netušia, kam pocestujú. Dozvedia sa to až doslova na poslednú chvíľu, dva dni pred odletom.

Balíčky sa začínajú na sume v prepočte 357 eur. Cestujúci si môžu vybrať z troch úrovní – Veľká, Deluxe a Luxusná. Zvolia si tiež vyhovujúce dátumy a označia jedno miesto, kam určite nemajú záujem ísť.

Letecká spoločnosť lieta do 20 destinácií na Novom Zélande, takže cestujúci môžu pred odletom tipovať, kam ich dovezie.

Nový Zéland je úspešný v boji s koronavírusom, a práve preto nemôžu jeho obyvatelia hocikedy vycestovať mimo krajiny bez nutnosti ostať v karanténe, výnimkou je niekoľko austrálskych štátov.

Celonárodné obmedzenia sa zrušili v júni a domáce cesty nemajú žiadne reštrikcie.

Keďže hranice Nového Zélandu zostávajú zatvorené pre takmer všetkých návštevníkov, najúčinnejším spôsobom, ako stimulovať odvetvie cestovného ruchu, je podporovať miestnych obyvateľov, aby cestovali po svojej krajine.

Dali by ste sa nahovoriť na takýto výlet aj na Slovensku? Možno sa nápad z ostrovnej krajiny stane inšpiráciou aj pre našich podnikateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #Nový Zéland