Na WC našli bábätko, pasažierky sa museli vyzliecť, aby sa zistilo, ktorá rodila

Na toaletách letiska v Katare sa našiel novorodenec, a tak ženy, ktoré čakali na let z emirátu do Austrálie, sa podľa pokynov zamestnancov letiska museli vyzliecť, aby sa zistilo, ktorá z nich je jeho matkou, informovala BBC.

28.10.2020 07:00
debata

Pasažierky, vrátane 13 Austrálčaniek, vzali 2. októbra pred odletom z Dauhy so spoločnosťou Qatar Airways údajne do sanitiek, kde si museli vyzliecť spodné prádlo a podstúpiť vyšetrenie, aby sa zistilo, ktorá z nich dieťa na záchode porodila, informovala stanica BBC.

Výsledok tohto kontroverzného „pátrania“ však bol nulový, totožnosť dieťaťa sa nezistila, ani matka, ktorá ho porodila, sa podľa portálu Insider nenašla.

Medzinárodné letisko v Dauhe tieto správy nepoprelo; uviedlo, že ženy požiadalo o spoluprácu pri pátraní a že matku dieťaťa sa stále usiluje nájsť, informovala agentúra AFP.

Austrálska vláda toto pátranie odsúdila a uviedla, že je „hlboko znepokojená neprijateľným zaobchádzaním s niektorými pasažierkami počas nedávneho letu spoločnosti Qatar Airways na letisku v Dauhe“, uviedol Guardian.

Podľa dostupných informácií bolo zaobchádzanie s dotknutými ženami urážlivé, hrubo nevhodné a nad rámec okolností, za ktorých mohli ženy dať slobodný a informovaný súhlas, uviedol podľa denníka The Guardian hovorca austrálskeho ministra zahraničných vecí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Katar #novorodenec