Očarili, presvedčili a zvíťazili. Top miesta, hotely, pláže, aerolínie roku 2020

Posledné mesiace sa cestovanie veľmi "nekonalo", no napriek tomu sa ocenenia World Travel Awards v kategóriách najlepších miest, letovísk, hotelov či aerolínií rozdali.

27.01.2021 07:00
Jaskyňa Benagil, Algarve, Portugalsko Foto:
Jaskyňa Benagil na Algarve.
debata

Ako to už býva v tejto ankete pravidlom, aj v 27. ročníku hlasovali odborníci z oblasti cestovného ruchu, ale aj verejnosť, aby spoločne určili víťazov v desiatkach kategórií. Tu je niekoľko najzaujímavejších zo zoznamu tohtoročných víťazov.

Portugalsko zabodovalo na viacerých poliach

Maldivy, ktoré sa v júli znovu otvorili pre medzinárodný cestovný ruch, v roku 2020 prvýkrát vyhlásili za „Najvýznamnejšiu svetovú destináciu“.

No dominantné postavenie malo v tomto ročníku ocenení Portugalsko. Madeira si odniesla titul „Najvýznamnejšia svetová ostrovná destinácia“, Lisabon sa stal „Najlepším mestom sveta na výlety“ a Algarve, najjužnejší región tejto krajiny, hlasujúci zvolili za „Top plážovú destináciu sveta".

Emiráty uchvacujú aj naďalej

Medzi víťazmi tohtoročných cien World Travel Awards sa, ako už býva zvykom, opäť objavili Spojené arabské emiráty – letecká spoločnosť Etihad Airways so sídlom v Abú Zabí si odnáša ocenenie „Najlepšie svetové aerolinky“ a spoločnosť Dubai Emirates získala titul „Najlepšie svetové aerolinky biznis triedy“.

Medzinárodné letisko v Dubaji zvolili hlasujúci za „Top svetové letisko“ a Armani Hotel Dubai získal za rok 2020 ocenenie "Top hotel sveta“.

Four Seasons a Sandals stále žiaria

Four Seasons a Sandals zostávajú medzi najdôveryhodnejšími a najžiadanejšími značkami na svete, pričom prvá si odnáša titul „Najlepšia značka luxusných hotelov" a druhá „Najlepšia spoločnosť ponúkajúca all-inclusive“.

Nováčikovia sa stávajú lídrami

Address Sky View, ktorý sa môže pochváliť úžasným výhľadom na panorámu Dubaja, dostal ocenenie „Najlepší nový hotel“ a kúzelný Emerald Maldives Resort & Spa získal titul „Najlepší nový rezort“.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovný ruch #ocenenia