Záhadný objekt zmizol aj z Kalifornie, nahradil ho kríž. Kde sa objaví nabudúce?

Záhada, ktorú odštartoval nález a následné zmiznutie tajomného lesklého kovového kvádra v americkom Utahu, má pokračovanie. Po tom, čo sa podobný objekt objavil a zmizol v Rumunsku, sa situácia zopakovala v Kalifornii.

04.12.2020 15:00
debata

Podobný predmet našli v stredu turisti v parku Atascadero medzi San Franciscom a Los Angeles. Vo štvrtok už bol preč, informovala agentúra AP. A pôvod tohto monolitu stále zahaľuje tajomstvo.

Tentoraz išlo o trojboký hranol a existuje podozrenie, kto stojí za jeho zmiznutím. Zjavne ho zvalila skupina mladých mužov, ktorá cestovala päť hodín z juhu, aby ho odstránila, uviedla radnica mesta Atascadero na Facebooku.

Na internete sa podľa AP objavilo aj video, na ktorom vidieť mužov, ako s pokrikom „Kristus je kráľ“ a „Amerika na prvom mieste“ monolit búrajú.

Jeden z nich pritom utrúsi: „Nechceme nelegálnych votrelcov z Mexika ani z kozmického priestoru.“ Muži vraj potom nahradili hranol dreveným krížom, ktorý následne tiež zmizol. Samotný hranol podľa serveru Vice odtiahli.

„Sme nahnevaní, že títo mladí muži cítili potrebu ísť päť hodín do našej komunity a monolit zdemolovať,“ reagovala starostka mesta Heather Morenová. „Monolit bol niečo unikátne a zábavné v inak stresujúcich časoch,“ dodala.

Záhadný objekt sa najprv objavil minulý týždeň v Utahu. Viac ako tri a pol metra vysoký kovový kváder objavila medzi skalami posádka vrtuľníka pri sčítaní oviec.

Informácia o tajomnom objekte okamžite vyvolala rozruch a množstvo špekulácií o tom, odkiaľ sa objekt vzal. Podľa niektorých ho mohli umiestniť do púšte návštevníci z vesmíru, podľa iných to mohol byť fanúšik sci-fi filmu 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom. Prevládal však názor, že je to dielo doteraz neznámeho umelca.

Na odľahlé miesto sa vzápätí vypravilo mnoho nadšencov, ktorí pri kvádre pózovali a fotili sa s ním. Onedlho však objekt zmizol.

Neskôr dvaja muži venujúci sa extrémnym športom povedali, že ho spolu s ďalšími zvalili a odviezli, pretože mali obavy o osud tamojšej prírody, napísala AP. Úrady sa totiž sťažovali, že návštevníci ničia automobilmi krajinu a zanechávajú za sebou neporiadok.

Nasledovali správy z rumunského regiónu Neamt. Podobný kovový objekt sa tam objavil na jednom kopci, avšak aj on rýchlo zmizol. Takisto jeho pôvod zostáva neznámy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kalifornia #Rumunsko #utah #záhada #stĺp