Záhada monolitov je vyriešená. Priznali sa umelci, teraz ich predávajú za 45 000

Zdá sa, že ošiaľ, ktorý vyvolali monolity, ktoré sa zjavovali na rôznych miestach sveta a následne mizli, je na konci. Skupina umelcov, ktorá si hovorí Najslávnejší umelec, sa k počinom "prihlásila" a teraz kovové trojhranné stĺpy predáva za 45 000 dolárov (asi 37 000 eur).

08.12.2020 10:51
debata (2)

Skupina, ktorá sídli v Santa Fe v Novom Mexiku, najskôr zverejnila na sociálnej sieti a ich stránke fotografie monolitov, jedného z púšte v Utahu, ktorý sa našiel ako prvý, a tiež ďalšieho, ktorý sa objavil na pláži v Kalifornii, rovnako ako fotografie z procesu ich výroby a prevozu z dielne, píše Thesun.

Umelci však nedali úplne jasnú odpoveď, či stoja za monolitmi oni, pretože by mohli mať problémy so zákonom, keďže podobné inštalácie v chránenej oblasti nie sú legálne.

Zakladateľ skupiny Matty Mo potvrdil len, že podobné diela patria do ich portfólia.

A prečo sa vôbec dali na výrobu monolitov, ktoré niektorým pripomenuli film 2001: Vesmírna odysea Stanleyho Kubricka, v ktorom sa objavujú podobné čierne predmety vytvorené neznámym mimozemšťanom? Je to vraj dobrý spôsob ako ukončiť tento nepríjemný rok poznačený pandémiou a aspoň na chvíľu vzbudiť dojem, že našu planétu navštívili vzdialení cestovatelia.

Podľa webu The Most Famous Artist sa zdá, že monolit za 45 000 dolárov sa už aj predal. Čo s ním bude nový majiteľ (zberateľ umenia) robiť, je otázne.

Skupina umelcov sa v minulosti preslávila napríklad prepísaním známeho nápisu nad Los Angeles Hollywood na Hollyweed (weed – marihuana).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #monolit