Rodinu Orbanovcov vyhodili z lietadla, lebo 2-ročná dcérka nechcela rúško

Politika nulovej tolerancie - tak sa dajú nazvať zásady a ich 100-percentné vyžadovanie. Do lietadla sa kvôli bezpečnosti inak ako bez masky na tvári nedostanete a platí to bez pardonu aj pre batoľatá.

16.12.2020 07:00
debata (23)

Mnohé malé deti nemajú pochopenie pre nové opatrenia proti šíreniu koronavírusu a neznesú na tvári rúško. Problém nastane, keď sa stretne tvrdohlavé batoľa a striktné pravidlá dopravcu.

Presne na túto kombináciu doplatila aj rodina, ktorú po incidente ešte pred štartom vyhodila spoločnosť United Airlines z lietadla.

So svojím nepríjemným zážitkom sa na Twitteri podelila Eliz Orban, píše Insider. Vo videu, ktoré malo okamžite milióny zhliadnutí, Orban s plačom opisuje ako ju a jej rodinu vysadili na letisku v Denveri, pretože jej 2-ročná dcéra si nechcela dať masku – aj keď sa všetci veľmi snažili ju presvedčiť.

V súčasnosti všetky vnútroštátne letecké spoločnosti v USA žiadajú, aby cestujúci mali rúška. Väčšina, rovnako ako United, to vyžaduje od všetkých osôb starších ako 2 roky.

Niektoré sú k svojim malým klientom zhovievavejšie – napríklad Delta požaduje masky na tvárach osôb starších ako dva roky, no aj starším deťom, ktoré rúško neznesú, prepáči.

Eliz Orban sa navyše posťažovala, že od United Airlines dostali doživotný zákaz lietania s ich spoločnosťou, napriek tomu, že mali u nich Strieborné členstvo a lietali s nimi často.

Ako dôkaz, že sa masku na tvár batoľaťa veľmi snažili navliecť, pridala nešťastná matka aj zábery, na ktorých vidieť opakované pokusy manžela nasadiť dcérke rúško.

Za chvíľu už vidieť, ako pristúpi steward a požiada rodinu, aby opustila lietadlo.

Otec sa ešte snažil dohovoriť s personálom, že bude dcére počas letu držať rúško na tvári, no zbytočne. Video sa končí vystúpením rodiny z lietadla.

„Bol to absolútne traumatizujúci a veľmi ponižujúci zážitok,“ uviedla Orban pre Fox a dodala, že keď so spoločnosťou United leteli v októbri, problém nemali.

Hovorca United pre Insider uviedol, že letecká spoločnosť vyšetruje incident rodiny. Zároveň dodal, že Orbanovcom vrátili peniaze za letenky. Poprel tiež, že by rodina dostala doživotný zákaz lietania so spoločnosťou.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #lietadlo #maska #koronavírus #Covid-19