Top 10 najvyhľadávanejších destinácií na rok 2021. Premenia sa sny na realitu?

Ľudia sú z roku 2021 nadšení a vkladajú doňho veľké nádeje. Veria, že vďaka vakcínam, ktoré sa budú distribuovať po celom svete, sa už tento rok dočkajú aspoň čiastočného zrušenia cestovných obmedzení a opäť budú môcť vyraziť do sveta.

08.02.2021 07:00
debata

Na základe údajov zo služby Google zostavil Club Med zoznam desiatich najobľúbenejších destinácií, ktoré ľudia najviac vyhľadávajú, píše Travel Pulse.

Maledivy

Maldivy sú známe svojimi luxusnými plážami. Turisti ich milujú pre krištáľovo čisté akvamarínové vody, ohromujúce koralové útesy a súkromné ​​bungalovy okolo oceánu. A to sú iba niektoré z lákadiel tohto raja.

Mexiko

Mexiko je plné plážových destinácií, vyčnieva napríklad Cancun. Ale ďalšia, rastúca časť odvetvia cestovného ruchu, sa zameriava na ekoturizmus, s neuveriteľnými letoviskami ako Sandos, ktoré ponúkajú bezprostrednú blízkosť džungle a divočiny.

Thajsko

Thajsko je krajina znovuzrodenia. S budhistickými chrámami roztrúsenými po celej krajine a sviežimi džungľami, ktoré sa končia až pri ohromujúcich plážach, je návšteva tohto kráľovstva dokonalým regeneračným zážitkom, po ktorom mnohí po dlhých mesiacoch strávených ohrozením Covidom túžia.

Turecko

Turecko je miestom, kde sa zbližujú a prepájajú kultúry. Táto krajina sa nachádza v oblasti medzi Áziou a Európou a môže sa pochváliť neuveriteľnými plážami, jedlom, históriou a kultúrou.

Španielsko

Španielsko ponúka niečo pre každého. Vďaka neuveriteľnej architektúre, krásnej a rozmanitej krajine a legendárnej minulosti nie je žiadnym prekvapením, že Španielsko je na tomto zozname. Legendárna Barcelona, ktorá sa nachádza na pobreží, poskytuje cestujúcim to najlepšie z oboch svetov: piesok a slnko, ako aj živé mesto a ohromujúcu architektúru.

USA

Spojené štáty americké sú, neprekvapivo, jedným z top cieľov, ktoré ľudia vyhľadávajú. Či už sú to turisti z iných krajín alebo domáci cestovatelia, táto obrovská krajina stále má mnoho zákutí, ktoré sa oplatí vidieť.

Malta

Malta je nádherný ostrov medzi Sicíliou a severoafrickým pobrežím. Ohromujúca stredoveká architektúra, chrámy a podmorské jaskyne robia z tohto miesta dokonalú dovolenkovú destináciu. Niektoré z ruín na tomto ostrove sú dokonca staršie ako pyramídy v Gíze!

Portugalsko

Portugalsko má neuveriteľnú kultúru a nádherné prímorské mestá a dediny. Morské jaskyne Benagil, ktoré sú hodné zvečnenia na Instagrame, spájajú pláže a jedinečné dobrodružstvá.

Maurícius

Maurícius je tropický ostrovný raj pri pobreží Afriky v Indickom oceáne. Vnútrozemie ukrýva prírodné zázraky s dažďovými pralesmi a vodopádmi, pláže sú čarovné.

Južná Afrika

Juhoafrická republika je jednou z najlepších krajín pre milovníkov safari a je domovom mnohých rezervácií. Turisti radi spájajú počas pobytu návštevu sviežej savany a trblietavého pobrežia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cestovanie #vakcíny #koronavírus #Covid-19