Najdlhší úsek Vážskej cyklomagistrály je hotový, čaká sa na kolaudáciu

Stavebné práce na najdlhšom úseku Vážskej cyklomagistrály sú už hotové. Na vybudovanie viac ako 21 kilometrov dlhej cyklospojnice medzi Trenčínom a Novým Mestom nad Váhom využil Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) financie z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Informoval o tom Matej Plánek z tlačového oddelenia Úradu TSK.

19.12.2020 13:00
debata

„Náklady na výstavbu predstavujú 4,24 milióna eur. Súčasťou cyklochodníka sú tri odpočívadlá s prístreškami, stolom a lavičkami. Pri jednom odpočívadle sa nachádza tiež cyklostojan a infopanel. Na trase je umiestnený aj ďalší mobiliár a dva sčítače dopravy,“ priblížila novú cyklotrasu vedúca odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK Martina Lamačková.

Trasa je vedená v nenáročnom teréne popri Biskupickom kanáli a vďaka priaznivému počasiu sa stavbárom podarilo ukončiť práce vo výraznom predstihu. „V súčasnosti čakáme na ukončenie kolaudačného konania, po ktorom bude môcť verejnosť cyklotrasu využívať,“ doplnila Lamačková.

Cyklotrasa Trenčín – Nové Mesto nad Váhom je v poradí tretím s ôsmich úsekov Vážskej cyklomagistrály.

Cyklisti už aktívne využívajú viac ako 13-kilometrový úsek medzi Hornou Stredou a Novým Mestom nad Váhom a tretí rok aj štvorkilometrové prepojenie Púchova s Nosickou priehradou.

Po kompletnom dobudovaní bude Vážska cyklomagistrála merať 100 kilometrov a spojí hranice Trenčianskeho kraja so Žilinským a Trnavským krajom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčiansky kraj #cyklomagistrála