Cestovanie 'kráľovsky'? Jedno bezpečnostné pravidlo Kate a William roky ignorujú

Celá britská kráľovská rodina je zviazaná množstvom pravidiel, ktoré musí dodržiavať. O vojvodovi a vojvodkyni z Cambridge sa vie, že sú veľmi poslušní a svoje reprezentatívne úlohy si plnia na sto percent. Je však jedno pravidlo, ktoré princ William a Kate Middleton už nejaký čas porušujú.

04.02.2021 07:00
debata

Vždy, keď mladá rodinka s tromi deťmi pricestuje do nejakej krajiny, na fotografiách vidieť, ako spoločne vystupujú z lietadla, píše RD.

Pritom jedno z nariadení, ktoré sa v kráľovskej rodine už dlho dodržiava, diktuje, že toľko následníkov trónu nesmie spolu cestovať jedným dopravným prostriedkom – pre prípad nehody či havárie.

Treba však dodať, že toto pravidlo sa zaviedlo ešte v počiatkoch leteckej dopravy, keď lietadlá ešte neboli také bezpečné a nehody sa stávali častejšie.

Prvý raz porušili mladí kráľovskí rodičia toto pravidlo v roku 2014, keď mali s malým princom Georgeom odcestovať na návštevu Nového Zélandu a Austrálie. Podľa predpisu mal George cestovať v inom lietadle ako jeho otec. Všetci však spoločne nasadli do rovnakého stroja.

A odvtedy rodina vždy cestovala spolu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #princ William #kráľovská rodina #Kate Middleton