Na Liptov pozývajú unikátne 360-stupňové fotografie

Región Liptov vyobrazuje séria 360-stupňových foto panorám, ktoré tento týždeň zverejnila miestna oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR). Fotografie majú byť inšpiráciou na budúce návštevy regiónu. Ide o letné zábery Čierneho Váhu, Liptovskej Mary, liptovských kopcov, dolín i centier miest. Postupne pribudnú aj zimné fotografie regiónu.

20.12.2020 14:50
debata

„Zachytiť krásu Liptova na bežných fotkách nie je vždy jednoduché. Aj preto sme sa rozhodli pre 360-stupňové foto panorámy, ktoré dokážu v lepšej perspektíve zvečniť naše hory, turistické atrakcie a lokality, na ktoré sme právom hrdí a sú cieľom dovoleniek a návštev státisícov ľudí ročne,“ povedala riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková.

Fotografie sú rozdelené do štyroch hlavných kategórií – voda, horské strediská, doliny a kopce, mestá a ich kultúrne pamiatky.

„Verejnosť si tak môže vychutnať pohľady napríklad na Čutkovskú dolinu, Veľký Choč, Čereňovú skalu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Vlkolínec, Pribylinu či Východnú,“ priblížila manažérka liptovskej OOCR Katarína Šarafínová.

Dodala, že fotky sú dostupné na ich regionálnom webe a weboch jednotlivých atrakcií v regióne.

Projekt financovala OOCR Región Liptov aj z prostriedkov z dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR vo výške takmer 8000 eur.

debata chyba
Viac na túto tému: #Liptov