Najlepšie miesta na cestovanie v roku 2021

Rok 2021 bude rokom nádejí, že rýchla distribúcia a účinok vakcín prinesie ľuďom späť normálny život ako sme ho poznali pred pandémiou. K tomu neodmysliteľne patrí aj voľné cestovanie bez rizík a obáv.

19.03.2021 07:00
Grécko, turistika, pláž Foto:
Pláž v gréckej Parge. Ilustračné foto.
debata (3)

Tu je podľa Two Monkeys Travel Group niekoľko krajín, kam by cesta v tomto roku mala byť najmenej problémová.

Exotika

Aj keď sa cestovanie opäť rozbehne, jedným z kľúčových faktorov pri výbere destinácie ostane bezpečnosť. Turisti budú vyhľadávať skôr miesta, ktoré ponúkajú množstvo outdoorových aktivít, sú teplé a tamojšia vlhkosť spomaľuje šírenie vírusov.

Výbornou voľbou by mohla byť Kostarika, ktorá boj s pandémiou zvláda pomerne dobre a turistom sa za istých podmienok otvorila už koncom minulého roku.

Karibská krajina je plná prírodných krás a ponúka množstvo aktivít od športu cez relax na plážach, takže v hoteli stačí stráviť len noc.

História

Pre tých, ktorí radi kombinujú poznávanie histórie a oddych vo vlnách, je táto severoafrická krajina mimoriadne lákavá.

Turizmus sa v súčasnosti obmedzuje na letoviská v troch pobrežných provinciách krajiny, ale to nie je dôvod, prečo nevyužiť príležitosť a nenavštíviť kolísku civilizácie.

Napriek pandémii je Egypt miestom, ktoré stále prináša nespočetné možnosti objavovať dejiny a civilizácie. Len vlani v októbri tu objavili viac ako 100 nových sarkofágov, čo je jedným z najväčších zaznamenaných úspechov v tejto oblasti.

Okrem skúmania koreňov ľudstva ponúka Egypt skvelé potápanie v Červenom mori, plavby po Níle alebo možnosť objaviť kozmopolitnú Alexandriu.

Egypt má vynikajúce podnebie, vďaka ktorému ho môžete navštíviť po celý rok.

Gurmánsky zážitok

Cestovatelia vedia, že za mnohými z najlepších dovolenkových destinácií netreba chodiť ďaleko. Úchvatnú krajinu, dejiny a príjemné podnebie ponúka napríklad Grécko.

Krajina sa ako jedna z prvých znovuotvorila cestovnému ruchu a zahraničným turistom. Hory, pieskové pláže, lesy, skvelé jedlo, dejiny, to všetko na jednom mieste.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie