Pápež odsúdil ľudí, ktorí cestujú do zahraničia uprostred pandémie 'pre potešenie'

Pápež František povedal, že ľudia by v čase lock-downov nemali cestovať do zahraničia za turizmom. Hlava katolíckej cirkvi uviedla, že ju „zarmútili“ správy z novín o cestujúcich, ktorí odleteli do zahraničia, aby „utiekli pred uzáverou a užili si sviatky“, vyplýva z prekladu jeho modlitieb z Vatikánu.

10.01.2021 07:00
Vatican Pope Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (11)

„Ale tí ľudia, dobrí ľudia, nemysleli na tých, ktorí zostali doma, na ekonomické problémy, s ktorými sa stretáva veľa ľudí, ktorí sa ocitli v lockdowne, na chorých?“ pýtal sa. „Mysleli iba na to, že si doprajú dovolenku pre svoje potešenie. Toto ma veľmi bolelo.“

Pápež František sa podľa portálu Insider tiež podelil o myšlienky na nový rok: „Nevieme, čo pre nás pripravil rok 2021, ale spoločne môžeme o niečo viac pracovať, aby sme sa starali jeden o druhého a o náš spoločný domov.“

Podľa údajov z Univerzity Johna Hopkinsa je na celom svete 84 miliónov prípadov nového koronavírusu a 1,83 milióna úmrtí súvisiacich s COVID-19.

Mnoho krajín nedávno implementovalo nové alebo zmenené a doplnené pravidlá lockdownu. Vo svojom každoročnom príhovore na Štedrý deň vyzval na dodanie „vakcín pre všetkých“, najmä pre najzraniteľnejších a najnúdznejších.

„Ak máme z tejto krízy vyjsť menej sebeckí, ako keď sme do nej vošli, musíme si všímať bolesť druhých,“ napísal pápež František.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #pápež František #turizmus #koronavírus #Covid-19