Prvý dopravca na svete mieri k 100-percentnej zaočkovanosti zamestnancov

Singapurský národný dopravca dúfa, že sa stane prvou leteckou spoločnosťou na svete, ktorá nechá zaočkovať všetkých svojich členov posádky proti Covid-19.

31.01.2021 07:00
debata

Singapore Airlines (SIA) pre CNN Travel potvrdila, že všetkým členom svojej posádky – vrátane pilotov, pracovníkov pri bránach, letušiek a všetkých, ktorých práca si vyžaduje kontakt s verejnosťou – singapurská vláda ponúkla bezplatné vakcíny proti novému koronavírusu.

Generálny riaditeľ leteckej spoločnosti povedal, že spoločnosť je singapurskej vláde vďačná, že sa letecký sektor stal prioritou pri očkovaní. Je to podľa neho odrazom dôležitosti tohto odvetvia pri hospodárskom oživení Singapuru a boja proti šíreniu vírusu.

Podľa SIA sa na očkovanie už prihlásilo 5 200 zamestnancov. Po očkovaní nebude treba členov posádky podrobovať prísnej kontrole a postačovať bude aj menej opatrení súvisiacich so šírením koronavírusu.

Singapur je v boji s pandémiou do veľkej miery úspešný vďaka rýchlym krokom, ktoré spravil – uzatvorenie hraníc a spustenie národnej aplikácie na sledovanie kontaktov.

Podľa údajov z Univerzity Johna Hopkinsa má krajina 59 113 potvrdených prípadov vírusu a iba 29 úmrtí.

Výročný index pasov spoločnosti Henley umiestnil Singapur na druhé miesto na svete – iba o bod za neďalekým Japonskom – čo sa týka sily pasov. Singapurčania môžu bez víz vstúpiť do 190 krajín alebo území po celom svete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #singapur #očkovanie #letecká spoločnosť #Covid-19