Ubytovatelia z Liptova môžu prezentovať svoje služby na novej webstránke

Samospráva Ružomberka vytvorila novú web stránku pre návštevníkov mesta a okolia. Priestor na prezentáciu ubytovacích služieb ponúkla ubytovateľom, ktorí mestu odvádzajú daň z ubytovania. Informoval o tom hovorca ružomberského primátora Viktor Mydlo.

08.02.2021 14:00
debata

Mydlo zdôraznil, že koronakríza postihla mnohé oblasti života, a to nielen v Ružomberku. Jedným z najťažšie postihnutých sektorov je podľa neho turizmus, ktorého súčasťou sú práve ubytovatelia.

„Tí sa musia vyrovnať s veľkým poklesom návštevnosti regiónu, a to im spôsobuje často existenčné problémy. Vieme to, no žiaľ, nedokážeme s tým urobiť nič. Dokážeme im však poskytnúť náš priestor, preto sme vytvorili webstránku visit.ruzombe­rok.sk,“ vysvetlil.

Veľmi rozšíreným problémom v turizme je podľa hovorcu ružomberského primátora čierne ubytovanie. Mydlo pripomenul, že platenie daní za ubytovanie slúži na zabezpečenie likvidácie odpadu a zveľaďovanie regiónu tak, aby bol atraktívnejší pre turistov.

„Tí sa k nám potom radi vracajú. Preto je dôležité, aby každý ubytovateľ platil patričnú daň. Výmenou za takúto zodpovednosť ponúkame uverejnenie ich služieb na našej stránke,“ priblížil.

Pre viac informácií môžu záujemcovia napísať na e-mailovú adresu: info@ruzomberok.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ružomberok #ubytovacie služby