Kúpite mačku vo vreci za 480 eur? Opäť sú v ponuke záhadné výlety do neznáma

Letecká spoločnosť Qantas Airways oznámila, že od marca do mája bude ponúkať „záhadné lety“. Za 737 austrálskych dolárov cestujúci nasadnú do Boeingu 737 a kam vlastne poletia, sa dozvedia až tesne pred pristátím.

13.04.2021 07:00
debata

Vnútrozemské lety nad Austráliou budú trvať okolo dvoch hodín a pasažieri sa nedozvedia, kam vlastne cestujú skôr, ako lietadlo začne zosadať. Najväčšou pridanou hodnotou teda bude napätie a samotný moment prekvapenia, píše Business Insider.

Cestujúci si môžu podľa webu spoločnosti Qantas rezervovať let jedným z troch lietadiel Boeing 737 z Brisbane, Melbourne alebo Sydney za 737 austrálskych dolárov (480 eur) za ekonomickú triedu alebo 1579 austrálskych dolárov (1000 eur) za biznis triedu.

Keď si výletníci prezrú miesto, kam ich pilot doviezol, opäť nasadnú do stroja a dobrodružstvo ukončia v meste, odkiaľ vyštartovali. Na palube letu počas tohto jednodňového výletu bude len 120 ľudí.

Nejde pritom o žiadnu novinku, spoločnosť Qantas prvýkrát ponúkla zákazníkom „záhadné lety“ ešte v 90. rokoch. Vlani, keď na cestovný ruch naplno doľahla pandémia a zatvorili sa hranice, sa austrálsky dopravca k tomuto konceptu vrátil. Jeho sedemhodinový „let nikam“ sa vypredal za 10 minút.

Takéto výlety jednak ponúkajú ľuďom možnosť odreagovať sa, jednak pomáhajú udržať pracovné miesta zamestnancom v cestovnom ruchu.

Austrálska vláda predĺžila medzinárodný zákaz cestovania do 17. júna.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #Qantas