Ako zarábajú travel blogeri? Budeme zas cestovať? 10 najgooglenejších otázok

Cestovaniu pomaly svitá na lepšie časy a turisti začínajú plánovať, preto sa snažia vyhľadávať informácie o krajinách a doprave.

18.04.2021 07:00
počítač, laptop, chalan, Foto:
Ilustračné foto.
debata

Tu je 10 otázok, ktoré cestovatelia najčastejšie zadávali do Googla – od „kedy môžem vycestovať?“, po „stojí cestovné poistenie za to?“. Problémy turistov zoradili odborníci z Club Med a zároveň doplnili odpovede.

Tu je top 10 otázok vyhľadávaných na Google:

  1. 1 Je cestovanie koníčkom? – 3 600 vyhľadávaní
  2. 2 Prečo je cestovanie dôležité? – 2 400 vyhľadávaní
  3. 3 Oplatí sa uzavrieť cestovné poistenie? – 1 300 vyhľadávaní
  4. 4 Je cestovanie momentálne bezpečné? – 720 vyhľadávaní
  5. 5 Ako zarábajú cestovateľskí blogeri peniaze? – 590 vyhľadávaní
  6. 6 Prečo je cestovanie dobré? – 480 vyhľadávaní
  7. 7 Ktorá cestovná kreditná karta je najlepšia? – 390 vyhľadávaní
  8. 8 Môže cestovanie ovplyvniť periódu? – 320 vyhľadávaní
  9. 9 Obnoví sa cestovanie v roku 2021? – 260 vyhľadávaní
  10. 10 Existujú ešte cestovné kancelárie? – 140 vyhľadávaní

1) Je cestovanie koníčkom?

Áno. Ak to robíte vo svojom voľnom čase pre radosť, je to koníček. Nárast ponuky dovolenkových balíčkov pre samostatných cestovateľov a stránok na porovnávanie cien spôsobil, že mnoho ľudí môže lacno a častejšie cestovať po blízkych krajinách. Z tohto dôvodu čoraz viac ľudí považuje cestovanie za jednu zo svojich záľub.

2) Prečo je cestovanie dôležité?

Cestovanie pomáha rozširovať naše chápanie sveta okolo a vychovávať k spoznávaniu nových kultúr a tradícií. Môže tiež vytvárať dlhotrvajúce spomienky a väzby s rodinou, priateľmi a partnermi. Nehovoriac o mnohých výhodách pre fyzické a duševné zdravie!

3) Oplatí sa uzavrieť cestovné poistenie?

Áno. Núdzové lekárske ošetrenie v zámorí môže byť drahé, a preto je dôležité pred cestou sa poistiť. Niektoré poistky sa môžu vzťahovať aj na krádeže, stratu batožiny, meškanie letu a zrušenie letu.

4) Je cestovanie momentálne bezpečné?

Aj keď cestovný ruch neustále prichádza s novými spôsobmi, ako zaistiť bezpečnosť ľudí, ktorí cestujú, neexistuje žiadna záruka, že cestovanie práve teraz je úplne bez rizika.

5) Ako zarábajú cestovateľskí blogeri peniaze?

Travel bloggeri môžu zarábať rôznymi spôsobmi, napríklad predajom cestovných fotografií, pridruženým marketingom, umiestňovaním reklám na svoje blogy, spoluprácou na sociálnych sieťach a platenými príspevkami a uverejňovaním videí na YouTube.

6) Prečo je cestovanie dobré?

Medzi výhody cestovania na fyzické a duševné zdravie patria: tvorba vitamínu D z pobytu v slnečnejšom podnebí môže zvýšiť imunitu a podporiť zdravé kosti, zuby a svaly; podpora vďačnosti a rozvoj pozitívnych návykov; cestovanie môže mať vzdelávací charakter.

7) Ktorá cestovná kreditná karta je najlepšia?

Používanie cestovných kreditných kariet je dobrý spôsob, ako sa vyhnúť poplatkom pri platení v zahraničí.

8) Môže cestovanie ovplyvniť periódu?

Áno (bohužiaľ). Mnoho žien zažíva počas dovolenky zmeny menštruačného cyklu. Aj keď je cestovanie zvyčajne spojené s relaxáciou a zbavením sa stresu z každodenného života, stresy, ktorým naše telo vystavujeme (menej spánku, zmeny stravovania) môžu spôsobiť tieto zmeny.

9) Obnoví sa cestovanie v roku 2021?

To je otázka. S čoraz dostupnejšími vakcínami a prísnym testovaním vo väčšine krajín je nádej, že sa cestovanie jedného dňa v budúcnosti obnoví. Zatiaľ však má každá krajina stanovené svoje vlastné pravidlá, ktoré je potrebné dodržiavať pred plánovaním akýchkoľvek výletov.

10) Existujú ešte cestovné kancelárie?

V dobe cestovných blogov, stránok na porovnávanie cien letov a aplikácií na rezerváciu ubytovania má mnoho cestovateľov svoje plány vo vlastných rukách. Napriek tomu sa cestovným kanceláriám naďalej darí ako špecialistom na oblasti ako udržateľné cestovanie, diaľkové a lyžiarske výlety.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #cestovanie #koronavírus