Je tu nový fenomén, ľudia minú tento rok na cestovanie o 20 % viac ako vlani

Podľa najnovších údajov sa zdá, že ochota turistov vycestovať a užiť si dovolenku tento rok poriadne rastie. Na svoje plány sú ochotní minúť omnoho viac ako vlani.

18.05.2021 07:00
peniaze, výhra, vklad, úroky Foto:
Ilustračné foto.
debata

Na svete je nový trend, takzvané cestovanie ako satisfakcia. Tento podivný výraz opisuje obrovskú chuť ľudí konečne sa niekam vybrať, keďže za posledný rok počas vzmáhania sa pandémie mali mnohí zákaz čo i len opustiť vlastné domovy, nie to ešte okres či štát. Slovom, chcú si vynahradiť zameškané a poriadne si dopriať.

Podľa ekonómov veľa ľudí za posledné obdobie čo-to ušetrilo a teraz začínajú si robiť plány do budúcnosti, keď opäť budú môcť opustiť svoje krajiny. A zdá sa, že vďaka masívnemu očkovaniu to ani nie je len zbožné prianie, ale celkom blízka budúcnosť.

Nádej teraz vedie ľudí k záujmu o drahšie dovolenky za prostriedky usporené počas lockdownu. Odborníci porovnali priemerné ceny rezervovaných dovoleniek vo februári 2021 s februá­rom 2020.

V priemere sú turisti podľa prieskumu spoločnosti Club Med ochotní minúť na cestovanie o 20 percent viac.

Čo sa týka destinácií, jasne vedú tri krajiny – Turecko, Grécko a Portugalsko. Práve Portugalsko epidemiológovia nedávno vyradili z červeného zoznamu.

Grécko aj Turecko sú dlhodobo známe ako jedni z najvyhľadáva­nejších letných dovolenkových mi­est.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie