Dovolenka a vakcína v jednom: Na Poslednej hranici budú očkovať na počkanie

Návštevníci Aljašky sa budú môcť toto leto na letiskách bezplatne zaočkovať proti COVID-19. Vakcinácia prichádzajúcich sa bude organizovať v rámci iniciatívy tohto amerického štátu na opätovné spustenie odvetvia cestovného ruchu.

27.05.2021 07:00
debata

Cestujúci vo veku od 16 rokov, ktorí sa vyberú do štátu prezývaného Posledná hranica, budú môcť dostať vakcínu Pfizer alebo Moderna na letiskách Anchorage, Fairbanks, Juneau alebo Ketchikan, uviedol portál Lonely Planet.

Túto novinku oznámil guvernér štátu Mike Dunleavy a zároveň uviedol, že ponuka začne platiť od júna.

Väčšina návštevníkov Aljašky zvyčajne prichádza výletnou loďou, ale pretože v súčasnosti nepremávajú, cestujúcim sa radšej odporúča priletieť.

Keďže väčšina vakcín sa podáva v dvoch dávkach, v rozmedzí niekoľkých týždňov, turisti, ktorí na Aljaške zostanú dlhšie, môžu tu dostať aj druhú.

Aljaška je najväčší štát USA a oplýva rozsiahlou divočinou, ktorá poskytuje dokonalé prostredie na dodržiavanie spoločenského dištancu.

Návštevníci tu ľahko nájdu miesta mimo turistických trás, kde nikoho nestretnú. Jednou z najväčších atrakcií je Národný park a prírodná rezervácia Denali, v ktorom možno pozorovať medvede, losy, karibu a vlky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Aljaška #vakcína proti covidu