Dieťa na letisku skočilo na batožinový pás a odviezlo sa až do technického priestoru

Deväťročný chlapec sa vyšmykol spod dohľadu rodičov a skočil na dopravný pás, ktorý vozí batožinu pasažierom lietadiel na medzinárodnom letisku St. Paul v Minneapolise.

06.06.2021 07:00
debata

Polícia nezbedníka chytila a vrátila jeho rodine necelých päť minút po tom, ako sa vplazil do vnútorného systému na triedenie batožiny, uviedol vo vyhlásení pre Insider riaditeľ komunikácie letiska Patrick Hogan.

Hogan aj hovorca spoločnosti Delta Air Lines uviedli, že letisko a letecká spoločnosť udalosť vyšetrujú.

Chlapec bol súčasťou skupiny asi 20 ľudí, ktorí spoločne cestovali, uviedol ďalej vo vyhlásení Hogan.

Skupina práve nechávala skontrolovať svoje batožiny a keď dospelí sústreďovali svoju pozornosť inam, chlapec skočil na pás, ktorý odnáša batožinu na detekciu, uviedol Hogan.

Zamestnanec spoločnosti Delta Air Lines incident spozoroval, no nestihol ho zastaviť. Na záznamoch bezpečnostnej kamery letiska vidieť, ako sa dieťa plazí po batožinovom páse a po jeho zastavení vyliezol na ďalší, ktorým sa dostal až dovnútra, do priestoru, kde sa kontroluje batožina.

Nezbedné dieťa nakoniec zastavila až polícia a nezranené ho odovzdala do rúk rodiny.

Udalosť rozvírila debatu o zabezpečení ochrany batožiny na letisku. Podľa Hogana St. Paul incident vyhodnocuje najmä z bezpečnostných dôvodov.

Hovorca spoločnosti Delta Air Lines pre Insider uviedol, že letecká spoločnosť vyšetruje aj bezpečnosť miest, kam majú pasažieri vstup zakázaný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko