Na letiskovej dráhe ostali dva hroby, premiestniť sa nechceli. Denne po nich prejdú stovky kolies

Väčšina letísk sa na seba veľmi podobá, moderné sklenené budovy, dlhé pristávacie dráhy. Jeden vzdušný prístav však na jednej z dráh skrýva nevšedné tajomstvo, o ktorom takmer nikto nevie.

02.10.2021 07:00
debata (5)

Dráha 10 na medzinárodnom letisku Savannah / Hilton Head v americkej Georgii, na ktorej denne pristávajú stovky lietadiel, má na sebe dva svetlé obdĺžniky. Sú to hroby, informuje Insider.

Medzinárodné letisko bolo podľa informácií na svojej webovej stránke postavené na niekdajšej poľnohospodár­skej pôde.

Keď sa však počas druhej svetovej vojny muselo rozširovať, zasiahlo aj pohrebisko rodiny Dotsonovcov. Bolo tu okolo 100 hrobov, vrátane hrobov otrokov.

Potomkovia Richarda a Catherine Dotsonovcov si však odstránenie hrobov podľa denníka The State neželali. Rodina verí, že ich predkovia by nechceli opustiť pôdu, ktorú obrábali, a tak trvali na tom, aby obaja ostali pochovaní na svojom mieste, aj keď pod letiskovou dráhou.

Nakoniec sa všetky hroby okrem štyroch premiestnili na cintorín Bonaventure, informovala v roku 2019 stanica Wide Open Country.

Richard a Catherine, ktorí pôvodne vlastnili túto pôdu, zomreli v rokoch 1884 a 1877. Dnes ich hroby ležia na okrajoch dráh 10 a 28.

Richardov hrob nesie nápis Odpočíva, na náhrobku Catherine je odkaz Odišla na odpočinok domov, uvádza The State.

Ďalšie dva hroby patria Danielovi Huestonovi a Johnovi Dotsonovi a podľa webovej stránky letiska sa nachádzajú v trávnatom poraste neďaleko najrušnejšej dráhy letiska.

Letisko tvrdí, že toto sú jediné hroby na svete zabudované priamo do prevádzkovanej letiskovej dráhy dlhej 2,8 kilometra.

Členovia rodiny môžu podľa The State navštíviť hroby s letiskovým sprievodom, hoci tam, samozrejme, nesmú nechávať kvety.

pes, nos, ňufák, čumák, čuch, dýchanie, Čítajte viac Nová nádej? Vycvičené psy odhalia Covid-19 s úspešnosťou 91 %

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #hroby #letisko