Cykloturisti odštartovali sezónu na Horehroní, smerovali na Kráľovu hoľu

Milovníci hôr a cykloturistiky odštartovali v sobotu dlhoočakávanú cyklistickú sezónu na Horehroní. Absolvujú dve cyklotrasy v okolí obce Šumiac a jedna z nich povedie na vrchol Kráľovej hole, informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Región Horehronie s tým, že u nich sa už dlhodobo rozvíja cyklistika, ktorú vhodne dopĺňa sieť požičovní elektrických bicyklov.

07.06.2021 15:15
debata

Návštevníci si môžu vybrať zo širokej ponuky e-bikov, ponúkame aj výhodné ceny s regionálnou zľavovou kartou Horehronie Card. Náš región má vynikajúce podmienky pre cyklistov, za čo vďačí i hustej cyklistickej sieti.

Keďže sme prevažne hornatým regiónom, na zvládnutie náročných úsekov sme sa rozhodli ponúkať návštevníkom zážitky zo sedla elektrického bicykla. V našom regióne je momentálne zosieťovaných deväť požičovní, tá najväčšia sa nachádza práve pod Kráľovou hoľou v Šumiaci, uviedla Petra Ridzoňová Hlásniková, výkonná riaditeľka OOCR Región Horehronie.

Kráľova hoľa je podľa OOCR magnetom, ktorý láka cyklistov z celého Slovenska. Ako uvádza, okrem pekných výhľadov je jej vrchol najvyššie cyklisticky dostupným bodom v našej krajine a práve to je jedným z dôvodov, prečo tam návštevníci radi prichádzajú. Horehronským regiónom prechádza hustá sieť 865 kilometrov cyklotrás.

Zaujímavé okruhy možno nájsť na www.cyklo.horehronie.sk.

Každoročne zaznamenávame obrovský záujem o elektrické bicykle v našej požičovni. Najpopulárnejší je výstup na Kráľovu hoľu, a preto na tento vrchol už tradične bicyklujeme i počas otvorenia sezóny.

Vždy kombinujeme výstup s poobednou trasou, ktorú z roka na rok meníme, aby mali návštevníci možnosť spoznať i ďalšie krásy okolitej krajiny po značených cyklotrasách.

„Tento rok sme sa rozhodli pre Zelenú stuhu Horehroním, ktorá prechádza popri šumiackych stodolách do Pohorelej,“ doplnil hlavný organizátor podujatia Peter Polák.

debata chyba
Viac na túto tému: #cykloturistika #Horehronie #Kráľova hoľa