Pre spoznávanie prírody požičiavajú na Podpoľaní elektrobicykle

Pre spoznávanie prírody Podpoľania a jeho tradícií si môžu Detvania aj návštevníci regiónu požičať elektrobicykel. Projekt nadväzuje na už vytvorenú cyklistickú infraštruktúru na Podpoľaní a má ambíciu stať sa výraznou pridanou hodnotou v rámci cestovného ruchu v regióne uviedol riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Turistický Novohrad a Podpoľanie Tomáš Krahulec.

30.06.2021 13:00
bicykel, elektrobicykel, cyklistika, mama, syn,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Bicykle sú v požičovni Cyklology v Detve. Záujemcovia si môžu zabezpečiť ich dopravu a celého vybavenia kamkoľvek v rámci regiónu prostredníctvom rezervačného systému. Na požičanie máme k dispozícii 18 bicyklov, takže s takýmto počtom môže vyraziť na výlet aj viacero rodín naraz, spomenul Tomáš Králik z detvianskej požičovne.

Sú vhodné pre pasívnych cyklistov, oslovujú ľudí, pre ktorých aktívny relax neznamená automaticky nadpriemernú fyzickú námahu. Sú mimoriadne vhodné aj pre seniorov," spomenula marketingová manažérka Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Banskobystrický kraj Turizmus Zuzana Jóbová.

OOCR na svojom webe informuje, že objaviť Podpoľanie môžu záujemcovia najmä na hlavnej cyklotrase značenej zelenou farbou. Okruh okolo Poľany v dĺžke 127 kilometrov prevedie cyklistov od Detvy cez Skliarovo, Hriňovské lazy, Detviansku Hutu a Látky cez Lom nad Rimavicou.

Trasa pokračuje cez Sihlu, Kamenistú dolinu, Tri vody, Strelníky, Povrazník, Dúbravicu, Čerín, Hrochoť, Očovú a cez Dúbravy naspäť do Detvy. Cyklochodník je aj z obce Vígľaš-Pstruša, ktorý vedie cez obce pod Poľanou. Sú to Stožok, Krné, Detva, Kostolná, Dúbravy, Hradná, Holcov Majer a opäť Vígľaš-Pstruša.

Na Podpoľanie sa z okolitých regiónov dostanú ľudia na bicykloch aj cez tri cyklomagistrály značené červenou farbou. Sú to Rudohorská, Novohradská a Hontianska cyklomagistrála.

debata chyba
Viac na túto tému: #Podpoľanie #elektrobicykel