Naháčov naháňal jeleň a ešte aj dostali pokutu za porušenie lockdownu

Dvoch nudistov našli policajti v kríkoch neďaleko Sydney a naparili im pokutu 760 dolárov (640 eur) za porušenie lockdownu. A ako sa vôbec do kriakov dostali? Zahnalo ich tam divé zviera.

13.07.2021 07:00
debata

Naháčov objavili policajti z vrtuľníka na pláži v Kráľovskom národnom parku južne od Sydney. Keď ich pri opaľovaní vyľakali jelene, rozbehli sa do lesa a stratili sa, informuje CNN.

Ako povedal minister zdravotníctva, je ťažké napasovať právne predpisy proti všetkým idiotom, povedal na tlačovej konferencii policajný komisár Nového Južného Walesu Mick Fuller.

Ľudia sa sami ohrozujú, keď opustia svoje domovy bez riadneho dôvodu, pokračoval. A nejde podľa neho len o samotnú akciu záchrany naháčov, ale aj o fakt, že záchranári sa museli venovať nezodpovedným ľuďom a nemohli sa sústrediť na skutočné problémy. „Myslím si, že by sa mali hanbiť,“ dodal.

Tvrdé pokuty za porušenie karantény a lockdownu padajú aj v iných krajinách. Muž na Taiwane dostal pokutu 3 500 dolárov (3 000 eur) za to, že opustil svoje karanténne zariadenie na celkovo 8 sekúnd. Muž v Singapure zasa odsúdili na dva týždne väzenia za to, že sa vykradol z jeho karanténneho hotela za svojou snúbenicou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Austrália #sydney