Konšpirácie, či urputne utajovaná pravda? Tu sú miesta, kde môžete zazrieť UFO

Jestvujú vôbec? A navštevujú našu planétu? Ak patríte do skupiny ľudí, ktorá verí na mimozemšťanov a rada by sa s bytosťami žijúcimi ďaleko vo vesmíre stretla, pozrite si tento zoznam miest, kde je podľa nadšencov ufológie najväčšia šanca na "blízke stretnutie tretieho druhu".

26.09.2021 07:00
UFO, mimozemšťania Foto:
Ilustračné foto.
debata

Téma UFO nie je žiadna novinka a aj samotní odborníci pripúšťajú, že univerzum nie je okrem ľudí úplne prázdne. Týmto teóriám nahrávajú podľa Love Exploring aj množstvá záznamov nevysvetliteľných úkazov a výpovedí svedkov, ktorí sa stretli s niečim podivným a zažili čosi… nevysvetliteľné.

Niektoré oblasti sú priam synonymom mimozemšťanov – napríklad Oblasť 51 či Roswell. Tu je niekoľko ďalších miest, ktoré sa s UFO spájajú.

Diaľnica Pacific Coast Highway, Kalifornia, USA

Zlatisté pláže, dramatické útesy, výhľady na zafírové more a tiež stretnutia s mimozemšťanmi. Kalifornská diaľnica 1, ktorá kopíruje pobrežie od Dana Point na juhu až po Mendocino severne od San Francisca, nie je prvým miestom, ktoré sa vám vybaví pri úvahách o UFO.

Viacerí výletníci však práve na tejto trase videli podivné objekty „ako z iného sveta“. V Los Angeles sa koncentrujú lovci mimozemšťanov od roku 1942, keď sa nad mestom údajne objavilo obrovské UFO.

Trojuholník M, Rusko

M trojuholník, ktorý sa nachádza v pohorí Ural, sa považuje za jedno z najtajomnejších miest sveta. Sústredí sa okolo odľahlej dediny Molyobka (odtiaľ „M“) medzi oblasťami Perm a Sverdlovsk a ľudia tu často hlásia, že spozorovali zvláštne svetlá, UFO a symboly namaľované po oblohe a že zažili aj blízke stretnutia s mihotajúcimi sa mimozemskými bytosťami.

Existujú aj správy, že tí, ktorí sa tu stretli s mimozemšťanmi, nadobudli superschopnosti.

Norimberg, Nemecko

Toto pekné bavorské mesto je známe krásnymi domami, romantickými prechádzkami popri rieke a mimozemšťanmi. Najznámejšie pozorovanie UFO v krajine sa udialo práve tu, v apríli 1561. Obyvatelia pozorovali na oblohe vzdušnú bitku medzi guľami, valcami, krížmi a predmetom v tvare šípu, po ktorej kdesi v diaľke tieto predmety pristáli.

Tento zážitok zvečnil v drevorezbe tlačiar Hans Glaser, ktorý ho opísal ako „strašidelný zážitok". Mnohí veria, že to bola bitka medzi súperiacimi kozmickými loďami.

Les Hoia-Baciu, Kluž, Rumunsko

Niektorí veria, že v tomto tajomnom lese, zahalenom hmlou a rúškom tajomstvom, straší. Iní sa domnievajú, že za podivné udalosti v Hoia-Baciu sú zodpovední mimozemšťania.

Veľká časť fascinácie pochádza z jeho krivých stromov, ktoré sa zdajú akoby zamrznuté uprostred pohybu. Navyše, mnoho odvážnych turistov, ktorí sa vydali na prieskum, si všimlo zvláštne svetlá a popisovali dokonca stretnutia s mimozemšťanmi.

Existujú aj príbehy ľudí, ktorí sa v lese stratili, preto toto miesto dostalo prezývku „Rumunský bermudský trojuholník“.

Najbizarnejšia z celého lesa je jeho centrálna oblasť, kde nič nerastie – a zatiaľ nikto nevie, prečo…

Bermudský trojuholník

Bermudský trojuholník pokrýva 1 290 000 štv­orcových kilometrov medzi Floridou, Portorikom a Bermudami a stratilo sa tu už príliš veľa dopravných prostriedkov na to, aby to mohla byť len náhoda. Zmizlo tu vyše 20 lietadiel a 50 lodí.

Teórie, ktoré sa pokúšajú vysvetliť tieto nešťastia, hovoria o magnetizme, unikajúcich plynoch, ale aj o zásahoch mimozemšťanov. Túto možnosť vraj podporujú aj záznamy Krištofa Kolumba zo 16. storočia, ktorý v týchto miestach pozoroval „malé svetlá“.

Púšť Nazca, Peru

Tam, kde je záhada, tam sa hneď objavia zmienky o mimozemšťanoch. Inak to nie je ani pri obrovských obrazoch v púšti Nazca v južnom Peru. Predkolumbovské geoglyfy – podobizne pavúka či kolibríka, označili vedci za obrovský kalendár alebo pozičné značky pre rituály.

Pravdou však je, že ich podobu možno oceniť jedine z výšky, zo vzduchu, čo vtedajší ľudia nevedeli dosiahnuť. Iba že by obrazy tesali pre niekoho, kto ich mohol vidieť. A takto sa objavili teórie, že geoglify mohli byť pristávacie dráhy či navádzacie prvky pre kozmické lode. Zvlášť, keď jeden z obrazov dosť nápadne pripomína nejakého „kozmonauta“.

Roswell, Nové Mexiko, USA

Roswell je pokojné, nenápadné mesto. Alebo bývalo, kým sa tu v roku 1947 nezrútilo UFO.

Pracovník ranča tvrdil, že objavil trosky lietajúceho taniera, ktoré však ktosi rýchlo upratal a oficiálne vysvetlenie znelo „spadnutý meteorologický balón“. Fámy však hovoria, že vrak UFO preniesli do Oblasti 51 v Nevadskej púš­ti.

To však zjavne neuspokojilo lovcov mimozemšťanov a Roswell sa odvtedy stal hojne navštevovaným miestom „hľadačov pravdy“.

Oblasť 51, Nevada, USA

Toto stále funkčné zariadenie letectva známe ako Area 51 na seba upriamilo pozornosť počas testovania lietadiel v dobe studenej vojny a začali sa šíriť fámy o tajných experimentoch a o laboratóriu s mimozemšťanmi. Vstup je samozrejme prísne zakázaný, takže žiaden bežný človek nevie pravosť „legiend“ overiť, to však nebráni ich ďalšiemu šíreniu.

Lovci UFO sem doposiaľ prichádzajú a spoza plota čakajú, že zahliadnu čosi aspoň trocha mimozemské.

Pine Gap, Alice Springs, Austrália

Austrálsky ekvivalent Oblasti 51 sa nachádza v austrálskom vnútrozemí. Základňa satelitného sledovania sa otvorila v 70. rokoch ako spoločná operácia americkej a austrálskej vlády a bola maskovaná ako zariadenie na vesmírny výskum, aby zakryla skutočnosť, že išlo o špionážne zariadenie počas studenej vojny. Odvtedy sa okolo oblasti rozvíjajú konšpiračné teórie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mimozemšťania #UFO