Leto s deťmi? Tipy na dobrodružstvá od výmyslu sveta

Leto milujú všetky deti. Či už idú k starkým, alebo s rodičmi k moru. A hoci na školu ani nepomyslia, môžu sa veľa naučiť o zvieratách, rastlinách, prírode, vyskúšať si, čo robí archeológ alebo riešiť hlavolamy.

21.07.2021 08:00
debata

Deň plný zážitkov a nových poznatkov si menší i väčší užijú v Parku miniatúr v Podolí. V rozľahlom areáli uvidíte viac ako osemdesiat presných kópií rôznych slovenských hradov, zámkov, rozhľadní, kostolíkov či rodných domov významných osobností.

V parku sa dozviete o každej stavbe veľa zaujímavostí a hneď si môžete vybrať, ktorú navštívite naozaj.

Okrem zoologických záhrad, ktorých je na Slovensku niekoľko a návštevou nikdy nič nepokazíte, stojí za výlet aj Zveropark – losia farma v prírode. Je v obci Revištské Podzámčie a na rozdiel od klasickej zoologickej záhrady si tu deti môžu mnohé zvieratá aj pohladkať.

Občerstviť sa môžete na piknikovej lúke a ak deti nebudú po prechádzke veľkým, dvadsaťjedenhek­tárovým areálom unavené, môžu sa ešte vyšantiť na ihrisku, na trampolíne alebo zastrieľať si z praku. Otec zatiaľ môže chytiť rybu v jazere, ktoré je súčasťou areálu a rodinka si ju môže spoločne opiecť na ohnisku.

Cudzí jazyk s koníkmi

Praktickým riešením, čo si s deťmi počať v lete, je dať ich do tábora. Čoraz populárnejšie sú denné formy.

Prínosné sú napríklad jazykové tábory, kde sa deti zábavnou formou učia cudzí jazyk a zároveň zažijú veľa zábavy.

V Rusovciach lektori z jazykovej školy Berlitz Bratislava deti nielen hravou formou učia jazyk, ale doprajú im k tomu aj lekcie parkúru, jogy, kurz prežitia v prírode či prednášky o ekológii.

Astronauti v Tatrách

So zaujímavým prázdninovým nápadom prišla galéria Dobrá hračka v Starom Smokovci. Deti majú na vyše päťsto metroch štvorcových k dispozícii tucet stanovíšť, ktoré predstavujú rôzne povolania.

Môžu si vyskúšať, aké to je byť napríklad archeológom, astronautom či návrhárom. Okrem toho sú v galérii rôzne hry, hlavolamy, hudobné a iné netradičné, no samé dobré hračky. Nezahrajú sa len deti, ale aj rodičia.

A keď už budete v tatranských končinách, môžete navštíviť aj Tricklandiu. Zábavný park spája umenie s optickými trikmi.

Bavia aj väčšie deti, užívajú si antigravitačné miestnosti, rozšírenú realitu a uvidia i najväčšie zrkadlové bludisko v strednej Európe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #deti #dovolenky