Vážska cyklomagistrála bude mať prvý úsek na území Trnavského kraja

Trnavský samosprávny kraj vyhlásil verejné obstarávanie na zhotoviteľa prvého úseku Vážskej cyklomagistrály na svojom území s dĺžkou 3,6 kilometra. Povedie z Piešťan po hranicu so susedným Trenčianskym krajom, kde sa cyklisti napoja na už existujúcu cyklomagistrálu. Po nej sa dostanú až do Trenčína.

25.08.2021 13:00
debata

Okrem samotnej asfaltovej cyklistickej komunikácie so šírkou tri metre je súčasťou projektu aj cyklistické odpočívadlo s prístreškom z agátového dreva, lavičkami a cyklostojanmi. Predpokladaná hodnota zákazky pred verejným obstarávaním bola vyčíslená na 496-tisíc eur.

Trnavský samosprávny kraj získal na svoj prvý úsek Vážskej cyklomagistrály nenávratný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).

„Po nástupe do župy sme začali projektovať Vážsku cyklomagistrálu, ako jednu z nosných v našom kraji. Zvládli sme náročnú prípravu a o to viac si vážim, že sa nám podarilo získať takmer pol milióna eur z eurofondov na výstavbu jej prvého úseku na území Trnavského kraja, medzi hranicou kraja a Železným mostom v Piešťanoch,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič po oznámení, že župa získala eurofondy na tento projekt. Kraj pracuje aj na príprave ďalších úsekov cyklomagistrály.

Prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z Hornej Stredy do Nového Mesta nad Váhom otvorili v Trenčianskom kraji ešte v máji 2018. V tomto roku pribudol ďalší úsek z Nového Mesta nad Váhom do Trenčína.

Cyklisti už môžu využívať aj tretí úsek, ktorý vedie z Púchova k Nosickej priehrade. Len v Trenčianskom kraji má mať bezpečná cyklotrasa popri Váhu dĺžku sto kilometrov. Trnavský kraj mieni pokračovať v jej budovaní na svojom území.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský kraj #cyklomagistrála