Slovakia Travel a štatistický úrad budú spolupracovať

Generálny riaditeľ Slovakia Travel Václav Mika a predseda Štatistického úradu (ŠÚ) SR Alexander Ballek podpísali memorandum o spolupráci. Pôjde predovšetkým o poskytovanie údajov potrebných na tvorbu stratégie cestovného ruchu. Informovala o tom Karolína Ducká zo Slovakia Travel.

11.09.2021 11:00
debata (1)

Cieľom spolupráce je najmä poskytovanie údajov potrebných na tvorbu marketingovej stratégie cestovného ruchu, pre činnosť dátového analytického centra Slovakia Travel a na zostavenie satelitného účtu cestovného ruchu pre Slovenskú republiku, ktorý zostavuje ŠÚ SR.

Slovakia Travel podľa Duckej intenzívne pracuje na príprave dátového analytického centra. V júni podpísala memorandum o spolupráci aj so združením DEUS (DataCentrum elektronizácie územnej samosprávy Slovenska), ktoré zastrešuje viac ako 70 % samosprávy.

„Dátové analytické centrum a mapovacie štúdie sú nevyhnutným základom pri tvorbe stratégie cestovného ruchu,“ skonštatoval Mika s tým, že na Slovensku podrobné dáta o turistoch chýbajú.

Slovakia Travel ako národná destinačná organizácia v oblasti podpory rozvoja cestovného ruchu sa prioritne zaoberá propagáciou a prezentáciou Slovenska doma a v zahraničí ako cieľovej destinácie.

Na základe marketingového prieskumu trhu zabezpečuje marketingové a propagačné aktivity zamerané na rozšírenie a zvýšenie úrovne prezentácie Slovenska a podporu predaja produktu cestovného ruchu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Štatistický úrad #Slovakia Travel