Do akvaparku pod Tatrami prišlo v lete oproti roku 2020 o 10 % menej návštevníkov

V popradskom akvaparku zaznamenali počas letnej sezóny oproti tej vlaňajšej pokles v návštevnosti o desať percent. Podľa marketingovej manažérky Lenky Chovancovej ide o dôsledok absencie zahraničných návštevníkov, ktorých bolo v celom regióne počas leta výrazne menej.

20.09.2021 13:00
debata

Ako však ďalej uviedla, obrovský dopyt zaznamenali ubytovacie prevádzky akvaparku. Počas letnej sezóny ich obsadenosť prekročila 90 percent.

Po zhoršení pandemickej situácie pre ochorenie COVID-19 sa však okres Poprad ocitol ešte v auguste najprv v oranžovej a následne v červenej farbe. Vodný park tak od 16. augusta funguje v režime OTP, prístupný je pre očkovaných, testovaných a po prekonaní ochorenia COVID podľa platných nariadení.

Podľa Chovancovej však až 92 percent všetkých návštevníkov počas celého leta predstavovali očkovaní alebo ľudia, ktorí sa chodia pravidelne testovať. „Z toho vyplýva, že prevádzky cestovného ruchu sú, ako sme predpokladali, bezpečné,“ skonštatovala.

Akvapark si myslí, že pre celý segment cestovného ruchu by bolo najlepšie opätovné prehodnotenie COVID automatu.

„A to takým spôsobom, aby novovzniknutý systém umožňoval dlhodobo subjektom v cestovnom ruchu, aj ľudom v regióne, prevádzkovať svoje zariadenia,“ uviedla marketingová manažérka vodného parku, pričom poukázala na takýto systém fungovania v iných krajinách Európskej únie.

„Ak by COVID automat umožňoval aj v čiernej farbe obmedzenú prevádzku, teda 50-percentnú kapacitu a aspoň pre zaočkovaných ľudí, vyzerá to tak, že by sme celé zariadenie boli schopní ponechať otvorené a fungovať v ekonomicky prijateľnom režime,“ zhodnotila.

debata chyba
Viac na túto tému: #akvapark