Karantény v hoteloch majú problém: Sexuálne obťažovanie, zlé jedlo, neľudské podmienky

Mali by sa karanténne hotely zakázať? Mnohí cestujúci, ktorí po príchode do Británie podliehajú povinnosti stráviť čas v izolácii, hlásia problémy a zásadné porušovanie ľudských ľudských práv.

12.10.2021 07:00
týraná žena, násilie, bitka, zbitá, smúrok,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Právnická firma podľa Euronews už dokonca začala v mene viacerých klientov súdne konanie proti vláde Spojeného kráľovstva kvôli hotelu, v ktorom museli absolvovať karanténu po príchode z krajín zaradených do červeného zoznamu.

Cestovatelia z rizikových krajín musia v súčasnosti stráviť 11 dní v karanténnom hoteli za cenu 2 285 libier (asi 2 670,86 eur).

Práve podmienky pobytu v týchto hoteloch sú v poslednom čase veľmi aktuálne, keďže viacerí ľudia sa sťažovali na sexuálne obťažovanie, nevhodnú stravu, zlé prostredie a nepriaznivé účinky na duševné zdravie.

„Jedlo je nechutné a je ho málo, prostredie všade špinavé, na zemi sa povaľujú masky, použité rukavice, koše zapáchajú,“ hodnotia ubytovaní. Sťažnosti padali aj na nedodržiavanie odstupov strážcov od ubytovaných.

Mnohí cestovatelia v karanténe pritom boli dvakrát zaočkovaní a dodržujú zákony. „Myšlienka, že musia zaplatiť za výsadu vlastného uväznenia, je poburujúca,“ povedal ich advokát.

Aimee Roberts, NEPOUZIVAT Čítajte aj Neľudské podmienky! Žena v karanténe v luxusnom hoteli sa sťažuje, že musí jesť na posteli

Británia by si podľa neho mala vziať príklad z EÚ, kde sú plne očkovaní ľudia vyňatí z tejto povinnosti.

Právnická firma sa usiluje dosiahnuť, aby cestujúci, ktorí absolvovali obe dávky očkovania, už nemuseli tráviť karanténu v hoteloch a aby im vláda vrátila peniaze.

Podľa advokátov to nie sú bezohľadní svetobežníci, ale ľudia, ktorí museli cestovať za príbuznými či z pracovných dôvodov.

Okrem týchto problémov sa viaceré sólo cestovateľky stretli v hoteloch aj so sexuálnym obťažovaním. Ministerstvo zdravotníctva a sociálnej starostlivosti preto muselo pre ne zabezpečiť strážkyne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne obťažovanie #karanténa v hoteloch