Splnil sa vám sen! Chorvátsko otvára dedinu pre digitálnych nomádov, nájom poteší

Obľúbená destinácia Slovákov sa otvára pre tých, ktorí si môžu zbaliť notebook a ísť pracovať k moru. Cena za mesačný nájom bude 520 eur, čerstvý vzduch, dramatické hory a dovolenková atmosféra sú grátis.

06.10.2021 07:00
počítač, práca, notebook, dovolenka Foto:
Ilustračné foto.
debata

Chorvátsko 10. októbra otvára špecializovanú dedinu výhradne pre digitálnych nomádov a medzinárodných podnikateľov. Nové Digital Nomad Valley Zadar sa nachádza v meste Bokir, pár minút od historického Zadaru, informuje Traveling Lifestyle.

Ponúka luxusné mobilné domy a kempingy pozdĺž pláže vybavené rýchlym Wi-Fi pripojením na internet a coworkingovými priestormi.

Tí, ktorí bývajú radšej sami, ako aj ľudia, ktorým nevadí zdieľanie spoločného života, tu nájdu vhodné možnosti ubytovania, ktoré vyhovujú ich potrebám a preferenciám. Pre tých, čo majú radi spoznávanie nových ľudí a chcú na sebe pracovať a posúvať sa, chystá správca dediny workshopy, konferencie o podnikaní,

Náklady na pobyt začínajú od 260 eur na minimálne dva týždne. Mesačne to teda vychádza 520 eur, čo je výrazne menej ako bežné nájomné za byt vo väčšine európskych miest.

Chorvátsko nepriaznivé časy pandémie, keď vlani klesli tržby z turizmu, využilo na svoju propagáciu ako miesta vhodného pre vzdialených pracovníkov, už dávnejšie.

V januári 2021 sa stalo jednou z prvých európskych krajín, ktoré začali lákať digitálnych nomádov na priaznivé vízové podmienky.

Po novom chce krajina uľahčiť príchod aj nomádom z krajín mimo EÚ a umožniť im celý rok pracovať a užívať si krajinu bez platenia dane z príjmu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chorvátsko